Johnny Depp: Έχασε δίκη για το ρεπορτάζ ξυλοδαρμού της Amber Heard

03.11.2020
Johnny Depp: Έχασε δίκη για το ρεπορτάζ ξυλοδαρμού της Amber Heard
«Τα θύματα συζυγικής βίας δεν πρέπει ποτέ να εξαναγκάζονται σε σιωπή»

Ο Johnny Depp έχασε την δίκη για δυσφήμηση κατά της The Sun, για ρεπορτάζ της εφημερίδας σχετικά με τον ξυλοδαρμό της πρώην συζύγου του ηθοποιού, Amber Heard. Ο 57χρονος ηθοποιός είχε κινηθεί δικαστικά κατά του News Group Newspapers για ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα με αρχικό τίτλο «Πώς μπορεί η J.K. Rowling να είναι πραγματικά χαρούμενη που ο Johnny Depp, ο οποίος χτυπά την σύζυγό του, πήρε τον ρόλο για το νέο φιλμ Fantastic Beasts».

Το δικαστήριο αρνήθηκε να επιδικάσει στον ηθοποιό αποζημίωση για προσβολή της φήμης του, κρίνοντας ότι οι χαρακτηρισμοί της εφημερίδας για το πρόσωπο του σχετικά με τα 14 περιστατικα βίας ήταν «επί της ουσίας αληθείς»..

Δες και αυτό: Sean Connery: Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τεράστια θλίψη σε όλο τον κόσμο

Τρεις μήνες μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο δικαστής τόνισε πως έφτασε στα συγκεκριμένα συμπεράσματα έχοντας εξετάσει λεπτομερώς όλα τα επίμαχα περιστατικά. Η γραμμή υπεράσπισης του ομίλου εστίασε στο ότι όσα παρουσιάζονταν είχαν όντως συμβεί, με το βάρος της απόδειξης για τα συγκεκριμένα περιστατικά να πέφτει στην εφημερίδα που κάλεσε τα εμπλεκόμενα μέρη.

Αυτό το είδες; Scarlett Johansson: Παντρεύτηκε χωρίς να πάρει κανένας είδηση

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η NGN έκανε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «η Sun υποστηρίζει τα θύματα οικογενειακής βίας τα τελευταία 20 χρόνια. Τα θύματα της οικογενειακής βίας δεν θα πρέπει ποτέ να φιμώνονται και ευχαριστούμε τον δικαστή για την προσεκτική εξέταση και την Amber Heard για το θάρρος της να παρουσιάσει αποδείξεις στο δικαστήριο».