Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το απίστευτο περιστατικό με τα γυαλιά πρεσβυωπίας που διηγήθηκε η Μαρινέλλα

23.06.2020
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το απίστευτο περιστατικό με τα γυαλιά πρεσβυωπίας που διηγήθηκε η Μαρινέλλα
Οι δύο σπουδαίες κυρίες του ελληνικού θεάτρου και του πενταγράμμου μοιράστηκαν μια αληθινή και βαθιά φιλία.

Η Μαρινέλλα και η Αλίκη Βουγιουκλάκη γνωρίστηκαν το 1960 και από εκείνη τη στιγμή, μέχρι το τέλος της ζωής της δεύτερης, υπήρξαν πάντα μαζί. "Φίλες καρδιάς", όπως είπε χαρακτηριστικά η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού σε συνέντευξη που παραχώρησε στη "Real Life" το 2016.

Σε αυτή τη συνέντευξη, η Μαρινέλλα γύρισε πίσω τον χρόνο στα καλοκαίρια που περνούσαν οι δυο τους στον Θεολόγο όπου είχαν και οι δυο τα εξοχικά τους και μάλιστα το ένα απέναντι από το άλλο. "Δεν έχω δει πιο φιλόξενο άνθρωπο", θα πει η Μαρινέλλα.

Θυμήθηκε πώς πήγαινε στο σπίτι της Αλίκης πολύ συχνά, απολάμβαναν μαζί τον ήλιο, τη θάλασσα, τα μεζεδάκια και κουβέντιαζαν πολύ. "Λέγαμε για δουλειές, αλλά κυρίως λέγαμε για τα προσωπικά μας", αποκάλυψε η Μαρινέλλα ενώ τόνισε το πόσο όμορφη ήταν η Αλίκη.

Και κάποια στιγμή, διηγήθηκε ένα πολύ αστείο περιστατικό που συνέβη σε κάποια έξοδό τους.

"Είχαμε βγει για φαγητό και όταν ήρθαν οι κατάλογοι… δεν βλέπαμε τίποτα! Μικρά τα γράμματα… Πάω να βγάλω τα γυαλιά και μου λέει «Είσαι τρελή, δεν βλέπεις εμένα που δεν τα βάζω; Βάλ' τα μέσα, που θα μας δούνε με γυαλιά να… χαρούνε». Παίρνει, λοιπόν, τον κατάλογο, έρχεται το γκαρσόνι και της λέει «Κρατάτε ανάποδα τον κατάλογο». Γυρίζει, λοιπόν, και του λέει με περιπαιχτικό ύφος «Το έκανα επίτηδες για να δω αν θα το καταλάβεις και θα με διορθώσεις». Έπειτα που έφυγε, γύρισε και μου είπε «Μα καλά, ούτε ότι τον κράταγα ανάποδα δεν είδες;». Κλάψαμε από τα γέλια… Πώς γελάγαμε με την Αλίκη μου, πόσο πολύ!"

Όσο για τα μυστικά τους; Θα μείνουν πάντα μυστικά.

"Ήταν καλή φιλενάδα -ό,τι λέγαμε έμενε πάντα μεταξύ μας, σαν να είχαμε δώσει όρκο σιωπής. Γινόταν θυσία για τους φίλους της, και ας την πρόδωσαν πολλοί. Δεν θέλω να μιλάω για αυτά. Προδόθηκε και πόνεσε από συμπεριφορές υποτιθέμενων… φίλων και αντρών".