Μαρινέλλα - Γιώργος Νταλάρας: Η σπάνια ιστορία από την πρώτη τους γνωριμία και η φωτογραφία στο γήπεδο

18.06.2020
Μαρινέλλα - Γιώργος Νταλάρας: Η σπάνια ιστορία από την πρώτη τους γνωριμία και η φωτογραφία στο γήπεδο
Δύο από τους πιο αγαπημένους έλληνες τραγουδιστές όλων των εποχών. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς γνωρίστηκαν.

Την αποκάλυψη συλλέξαμε σήμερα μέσα από άναρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Μαρινέλλας στο Facebook. Η ιστορία της σχέση τους, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του '69, συνόδευσε μια απίθανη φωτογραφία των δυο τους να παρακολουθούν έναν αγώνα ποδοσφαίρου το 1971. Ιδού:

Στη λεζάντα, διαβάζουμε την ιστορία, όπως την αφηγήθηκε η ίδια η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού σε παλιότερη συνέντευξή της. Έτσι, λοιπόν, η Μαρινέλλα, καταξιωμένη ήδη η ίδια, σύστυσε στο κοινό τον Γιώργο Νταλάρα, ανερχόμενο τότε τραγουδιστή.


"Τον Γιώργο τον άκουσα στο ραδιόφωνο να λέει «Ο ουρανός πέφτει βαρύς». Ήμουν στ' αυτοκίνητο. Έκανα αμέσως στροφή και πήγα στην εταιρεία, στον Μάτσα. «Ποιός είναι αυτός, μ' αρέσει πώς τραγουδάει» του είπα. «Ένας νεαρός, καινούργιος» μου απάντησε. Λέω, τότε, «Ρώτησέ τον. Εγώ θα κάνω ένα πρόγραμμα στο STORK, θέλει να 'ρθει μαζί μου;»" περιγράφει η Μαρινέλλα σε κοινή τους συνέντευξη.
"Και πραγματικά, ήρθε ο Γιώργος σπίτι μου. Μου χτύπησε το κουδούνι: «Είμαι ο Γιώργος Νταλάρας, ξέρετε, από τον κ. Μάτσα». «Έλα μέσα, έλα μέσα» του έγνεψα. Τον αγκάλιασα, τον φίλησα. Είχα στ' αφτιά μου το ιδιότροπο στυλ τραγουδίσματος που είχε, την περίεργη φωνή του. Ήταν κάπως συγκρατημένος, λίγο δειλός. Ε, για 'κείνον βλέπεις ήμουν η Μαρινέλλα. Μετά γίναμε πολύ φίλοι. Όμως, νομίζω, στις γνωριμίες μετρά πολύ η πρώτη επαφή. Μου έκανε εντύπωση πως τα μάτια του ήταν τόσο… διαπεραστικά, αν και είχαν ζωγραφισμένη μια απορία σαν να μου 'λέγε: «Εμένα φώναξες να 'ρθω σπίτι σου, είσαι σίγουρη; Ή πρόκειται γι' άλλον;». Όταν τον γνώρισα κατάλαβα πως ήταν, στ' αλήθεια, μεγάλο ταλέντο…".

Ο Γιώργος Νταλάρας, από την πλευρά του είχε δηλώσει σχετικά: "Δουλέψαμε τρία -καθοριστικά για 'μένα- χρόνια και η σχέση μας έγινε πολύ ουσιαστική, οικογενειακή. Ποτέ κανείς δε με περιέβαλε με τη στοργή, την αγάπη, την ανθρωπιά και τη μεγαλοψυχία που έδειξε για 'μένα η Μαρινέλλα και το περιβάλλον της…"
"Μετά το STORK πήρα το δικό μου δρόμο, εφοδιασμένος όμως με ό,τι μού 'μαθε η Μαρινέλλα. Όλα όσα λένε για εμένα -ακόμα και κατηγορώντας με- σε σχέση με τη δουλειά, τον επαγγελματισμό, την τελειομανία, τη συνέπεια, όλα από εκείνη τα «'κονόμησα»".

Τριάντα χρόνια μετά συναντήθηκαν ξανά επί σκηνής, τον Νοέμβριο του 2002, από όπου και η φωτογραφία στην αρχή, παρουσιάζοντας με τεράστια επιτυχία τη μουσική παράσταση «Μαζί» (MINOS EMI: 7243 5838 8329) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ερμήνευσαν πάνω από 30 τραγούδια (ρεμπέτικα, λαϊκά, παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα) και σχεδόν όλα τους ήταν διφωνίες και ντουέτα! Ακολούθησαν εμφανίσεις σε Αμερική, Καναδά, Κύπρο, Ελλάδα, Λονδίνο και Αυστραλία, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2004.

Σχέσεις ζωής, χωρίς αμφιβολία!