Πέθανε ο Φαίδων Γεωργίτσης

01.03.2019
Πέθανε ο Φαίδων Γεωργίτσης
Σε ηλικία 80 ετών, έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός με τα πιο διαπεραστικά γαλάζια μάτια του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Φαίδωνας Γεωργίτσης έδινε τα τετευταία χρόνια μάχη με καρκίνο στον εγκέφαλο και άφησε την τελευταία του πνοή, σήμερα (1/3/2019). Ήταν 80 ετών. Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12:30 στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

Ο σκληρός γόης με την καλή καρδιά και το ιδιαίτερο χιούμορ! Πρόκειται για έναν από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς της λεγόμενης Χρυσής Εποχής του ελληνικού κινηματογράφου με συμμετοχές στις πιο δημοφιλείς ταινίες της. Ιδανικός παρτενέρ για όλες τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της εποχής ο Φαίδων Γεωργίτσης "ταίριαξε" απίθανα τόσο με τη Ζωή Λάσκαρη και τη Μαίρη Χρονοπούλου όσο και με την Τζένη Καρέζη και τη Μάρθα Καραγιάννη.

Στην προσωπική του ζωή παντρεύτηκε δυο φορές. Μία με την Μπέτυ Αρβανίτη και μία με τη γαλλοφλαμανδή Μπέτσι, με την οποία έχουν μαζί δυο παιδιά, τον Ραφαέλο και τη Μαρίζα.

Ο Έλληνας ηθοποιός γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1939 και σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν το 1960.

Στο θέατρο, έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Κουν, αλλά και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μ. Βολανάκη. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη σειρά «Κόκκινο δαχτυλίδι», ενώ έγινε πάλι δημοφιλής τη δεκαετία του '90 μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές «Καλημέρα Ζωή» και «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία σε θεατρικά και σε κινηματογραφικά έργα.