30 χρόνια από τον θάνατο της Χριστίνας Ωνάση: Η συγκλονιστική μαρτυρία για την τελευταία της νύχτα

19.11.2018
30 χρόνια από τον θάνατο της Χριστίνας Ωνάση: Η συγκλονιστική μαρτυρία για την τελευταία της νύχτα
Η οικονόμος της Χριστίνας Ωνάση, Ελένη Σύρου, έδωσε πριν από τρία χρόνια μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη καταρίπτοντας όλα τα υπόλοιπα "σενάρια" που έχουν κυκλοφορήσει για τις τελευταίες στιγμές της άτυχης κληρονόμου.

Η Χριστίνα Ωνάση πέθανε στις 19 Νοεμβρίου 1988. Βρέθηκε νεκρή μέσα στην μπανιέρα στο σπίτι της στο Μπουένος Άιρες. Η γυναίκα που ζούσε μαζί της διαρκώς είχε μιλήσει στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" για την τελευταία της μέρα, υποστηρίζοντας ότι, αντίθετα σε ό,τι είχε ειπωθεί ως τότε, ήταν εκείνη που τη βρήκε νεκρή.

Πέθανε στο πλευρό μου, είναι ψέματα ότι πέθανε από φάρμακα. Δεν είχα προλάβει να της δώσω ούτε ένα μικρό βάλιουμ που έπαιρνε πριν για να κοιμηθεί. Τη βρήκα μέσα στην μπανιέρα της νεκρή…
Την τελευταία εκείνη βραδιά της 19ης Νοεμβρίου του ’88 θυμάμαι ότι η Χριστίνα ήταν πολύ ευτυχισμένη. Ήταν ένα μοναδικό βράδυ γιατί ήταν ερωτευμένη με τον Χόρχε. Περάσαμε πολύ ωραία, φάγαμε όλοι μαζί σαν οικογένεια, όπως πάντα. Είχε σκοπό μάλιστα να εγκατασταθεί εκεί μόνιμα, (στο πολυτελές θέρετρο Tortuga Club στο Μπουένος Άϊρες) και να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Είχε βέβαια και μεγάλη έγνοια για την Αθηνά, ωστόσο, προσπαθούσε να είναι καλά. Είχε φάει μόνο μια σαλάτα και μακαρόνια λόγω της αυστηρής δίαιτας που έκανε. Όταν τελειώσαμε το δείπνο, πήρε τον Χόρχε από το χέρι και πήγαν περίπατο.

Για την ιστορία, ο Χόρχε για τον οποίο μιλά η κυρία Σύρου είναι ο Γιώργος Τσομλεκτσόγλου με τον οποίο η Χριστίνα είχε δεσμό εκείνη την εποχή.

Διάβασε επίσης: Χριστίνα Ωνάση: Η σύλληψη για πορνεία, ο θάνατος του αδελφού και ο άγνωστος εθισμός της

Όταν ήρθε στο διαμέρισμά της το χαμόγελό της ήταν διάπλατο…Πήγε στην μπανιέρα να κάνει ένα κρύο ντουζ όπως συνήθιζε… Άνοιξα την πόρτα, όταν την είδα έπαθα σοκ. Η Χριστίνα ήταν νεκρή. Είχε μπει στην μπανιέρα και δεν βγήκε ποτέ. Τα μάτια της ήταν ανοιχτά.

Πάντως, εκτός από τη μαρτυρία της Ελένης Σύρου έχουμε και αυτή της Μαρίνας Δοδέρο –το γένος Εμπειρίκου- επιστήθια φίλη της Χριστίνας, αδελφής του Χόρχε και νονάς της Αθηνάς, η οποία υποστήριζε ότι ήταν εκείνη που βρήκε νεκρή τη Χριστίνα.

Διάβασε τα πάντα σχετικά με τα όσα έχει πει η Μαρίνα Δοδέρο κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο