Eurovision: Πέρασε η Demy στον τελικό - Mαζί και η Κύπρος [photos+vds]

10.05.2017
Η Demy μάγεψε το κοινό της Eurovision στο Κίεβο και μεταφέροντας το μήνυμα της... αγάπης του «This Is Love» το βράδυ της Τρίτης 9 Μαΐου πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του 62ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Με μότο «Γιορτάζουμε τη Διαφορετικότητα» ξεκίνησε ο 62ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, με τη διεξαγωγή του Πρώτου Ημιτελικού. Οι Ουκρανοί έγραψαν ιστορία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Κιέβου, καθώς για πρώτη φορά την παρουσίαση ανέλαβαν τρεις άνδρες, οι Oleksandr Skichko, Volodymyry Ostapchuk και Timur Miroshychenko.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 22:00 το βράδυ-ώρα Ελλάδος και η ελληνική συμμετοχή εμφανίστηκε στις οθόνες μας 10η στη σειρά. Για άλλη μια χρονιά την σκηνή κατέκλυσαν τα απίστευτα ψηφιακά οπτικά εφέ που αντικατέστησαν τη φαντασμαγορία των χορογραφιών που είχαν άλλες χρονιές την τιμητική τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η «αλά Κοντσίτα» εμφάνιση του 31χρονου τραγουδιστή από το Μαυροβούνιο, Slavko Kalezić με την τεράστια κοτσίδα του, την οποια χρησιμοποίησε και ως μαστίγιο... Ο Slavko τελικά δεν πέρασε στον τελικό!

Μετά την παρουσίαση των τραγουδιών, η Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα, που νίκησε στον διαγωνισμό της Eurovision το 2016, ερμήνευσε συγκινημένη το κομμάτι «1944», το οποίο μιλάει για τον εκτοπισμό των Τατάρων της Κριμαία από τον Στάλιν και ξεσήκωσε το κοινό.

Μαζί με την Ελλάδα και την όμορφη Demy στον τελικό θα δούμε και την Κύπρο με τον Hovig και το τραγούδι «Gravity».

Δείτε απόσπασμα από την ελληνική συμμετοχή:

Οι 10 χώρες που πέρασαν στον τελικό (σε τυχαία σειρά) είναι οι:

Σουηδία, Αυστραλία, Βέλγιο, Αζερμπαϊτζάν, Πορτογαλία, Ελλάδα, Πολωνία, Μολδαβία, Κύπρος, Αρμενία.

Δείτε την ελληνική αποστολή πριν βγει στη σκηνή:

@demy_official is ready to make you dance! How many points for 🇬🇷? #CelebrateDiversity #ESC2017

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on