«Πρωινός καφές» για δύο

29.08.2008
Ο κύβος ερρίφθη! Η Κατερίνα Ζαρίφη και ο Νίκος Μουτσινάς είναι και επίσημα οι νέοι οικοδεσπότες του «Πρωινού καφέ», της μακροβιότερης πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής του ΑΝΤ1, που επιστρέφει πλήρως ανανεωμένη στις μικρές μας οθόνες στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο κύβος ερρίφθη! Η Κατερίνα Ζαρίφη και ο Νίκος Μουτσινάς είναι και επίσημα οι νέοι οικοδεσπότες του «Πρωινού καφέ», της μακροβιότερης πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής του ΑΝΤ1, που επιστρέφει πλήρως ανανεωμένη στις μικρές μας οθόνες στις 15 Σεπτεμβρίου.

Την ώρα που θα διαβάζετε το συγκεκριμένο θέμα, θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα και η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού. Έτσι, το ζύγισαν καλά στο κανάλι του Αμαρουσίου και αποφάσισαν εντέλει ο «Πρωινός καφές» να εξακολουθήσει να ψήνεται στην πρωινή ζώνη και να μην αντικατασταθεί από πρωινή ενημερωτική εκπομπή, τύπου «Συμβαίνει τώρα» της ΝΕΤ. Η ψυχαγωγική εκπομπή που μετρά 18 χρόνια στον «αέρα» επανακάμπτει πλήρως ανανεωμένη. Παρουσιαστές θα είναι μόνο το νέο τηλεοπτικό δίδυμο, το οποίο δεν θα περιστοιχίζεται από πάνελ, καθώς οι υπεύθυνοι θέλουν να ποντάρουν μόνο στα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα. Ωστόσο, θα πλαισιώνονται από συνεργάτες οι οποίοι, αφού θα ολοκληρώνουν την παρουσίαση της στήλης τους, επιτόπου θα απομακρύνονται από τον καναπέ στον οποίο θα υπάρχει χώρος μόνο για τους οικοδεσπότες και τους καλεσμένους.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι διαψεύδονται και τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο περί διαζυγίου Λίτσας Πατέρα με ΑΝΤ1. Η γνωστή αστρολόγος, η οποία έχει ταυτιστεί με τον «Πρωινό καφέ», αφού είναι η μόνη σταθερή αξία από το ξεκίνημα της εκπομπής, θα εξακολουθήσει να κάνει αστρολογικές προβλέψεις για τους τηλεθεατές του ΑΝΤ1 με φόντο το πλατό του γνωστότερου πρωινάδικου.

Την Κατερίνα Ζαρίφη τη γνωρίσαμε μέσα από τον «Πρωινό καφέ», περίπου δύο χρόνια πριν τον εγκαταλείψει για να ακολουθήσει την Ελένη Μενεγάκη στον Alpha το 2004. Αυτή είναι η πρώτη της προσπάθεια να κάνει κάτι εξ ολοκλήρου δικό της.

Ο Νίκος Μουτσινάς μας συστήθηκε μέσα από το «Κους κους το μεσημέρι» του Alpha, από το οποίο αποχώρησε την προηγούμενη σεζόν, για να βρεθεί στο πλευρό του Γρηγόρη Αρναούτογλου και στον «Όμορφο κόσμο το πρωί» του Mega. Δύο φορές επιχείρησε στο παρελθόν να κάνει κάτι τρόπον τινά τηλεοπτικά δικό του, αλλά δεν κατάφερε και σπουδαία πράγματα. Τόσο η εκπομπή «Sound mix show» με τη Ναταλία Γερμανού όσο και το καθημερινό χιουμοριστικό «Τύπου δελτίο» με την Κλεοπάτρα Πατλάκη, που φιλοξενήθηκαν αμφότερα από τον Alpha, δεν έτυχαν ιδιαίτερης εκτίμησης από τους τηλεθεατές.

Φέτος, οι δύο παρουσιαστές επιχειρούν να πάρουν πάνω τους μία εκπομπή ορόσημο του ΑΝΤ1, βάζοντας ένα μεγάλο στοίχημα. Θα το κερδίσουν; Θα φανεί. Οι τηλεθεατές, πάντως, είναι αυτοί που θα κρίνουν και αν θα τους ανταμείψουν για την προσπάθειά τους θα το μάθουμε σύντομα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αυτή είναι η πέμπτη φορά που ο «Πρωινός καφές» αλλάζει παρουσιαστή και είναι η πρώτη φορά που υιοθετείται το μοντέλο του δίδυμου. Η πρώτη οικοδέσποινα ήταν η Ρούλα Κορομηλά το 1990, που ήταν τόσο επιτυχημένη ώστε δημιούργησε σχολή και ανακηρύχθηκε σε εθνική TV σταρ. Τη Ρούλα διαδέχτηκε το 1994 η Πόπη Χατζηδημητρίου. Στη συνέχεια και για 10 περίπου χρόνια τη σκυτάλη πήρε η Ελένη Μενεγάκη, που κατάφερε και «έψηνε» τον «Πρωινό καφέ» μόνο σε πολύ υψηλές ΑGΒ-ιώτικες θερμοκρασίες. Τέλος, από το 2004 έως τον περασμένο Ιούνιο τα ηνία της εκπομπής κράτησε η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία αποχαιρέτισε την ψυχαγωγία και πέρασε ξανά στην ενημέρωση.

ΑΣΤΕΡΗ Σ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ