Το διαζύγιο με την ΑΕΚ φέρνει την ευτυχία

29.08.2008
Ο Ντέμης αφήνει την ΑΕΚ! Η είδηση του διαζυγίου του Νικολαϊδη με τη μεγάλη «αγαπημένη» του έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Κανείς δεν το πίστευε μέχρι τη στιγμή που βγήκε ο ίδιος και το επιβεβαίωσε.
Ο Ντέμης αφήνει την ΑΕΚ! Η είδηση του διαζυγίου του Νικολαϊδη με τη μεγάλη «αγαπημένη» του έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Κανείς δεν το πίστευε μέχρι τη στιγμή που βγήκε ο ίδιος και το επιβεβαίωσε. Τι τον οδήγησε σ' αυτή την τόσο σημαντική απόφαση; Η μεγάλη αγάπη για τη γυναίκα του, Δέσποινα, και η αφοσίωσή του στην οικογένεια.

Τον ερχόμενο Μάιο ο «Ντεμίνιο», όπως τον αποκαλούσαν οι οπαδοί του, όταν θα έχει συμπληρώσει μία πενταετία ακριβώς ως μάνατζερ της αγαπημένης του ομάδας, θα αποχωρήσει και επισήμως από το τιμόνι της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Πολύ μελάνι έχει χυθεί στις αθλητικές σελίδες των εφημερίδων γι αυτή τη μεγάλη αλλαγή πορείας. Η αλήθεια για τα βαθύτερα αίτια που τον οδήγησαν στην «παραίτηση» κρύβεται στην... καρδιά του και όχι στο μυαλό του προέδρου, που στις 17 Σεπτεμβρίου μπαίνει αισίως στα 36 του χρόνια. Και μπορεί να λέγεται ότι πρόκειται για μια κίνηση καριέρας, ωστόσο αποτελεί μια στάση ζωής, στην οποία θέλει να αφοσιωθεί.

Όλα άλλαξαν φέτος στις διακοπές του διάσημου ζευγαριού με τα παιδιά τους στην Ελούντα, τότε που ο Ντέμης Νικολαϊδης πήρε τις τελικές αποφάσεις του. Οι πρώτες σκέψεις είχαν γίνει πριν από καιρό και ήταν απλώς θέμα χρόνου να τις δημοσιοποιήσει.

Οι ατελείωτες ώρες που περνούσε κλεισμένος στο προεδρικό γραφείο του σε συνδυασμό με τις αμέτρητες ώρες μπροστά στο laptop για να ρυθμίσει τυχόν εκκρεμότητες σχετικές την ομάδα είχαν συνέπειες.

Το γεγονός ότι ο γιος του Γιώργος έκλεισε τον πρώτο χρόνο ζωής του και ο ίδιος δεν τον έχει ευχαριστηθεί όπως θα ήθελε ένας πατέρας, σε συνδυασμό και με την καθημερινή αλλαγή της κόρης του Μελίνας ήταν δύο σημεία στα οποία ένιωθε ευάλωτος. Παρακολουθούσε το μεγάλωμα των παιδιών του, αλλά εκ των πραγμάτων δεν είχε την ευκαιρία να απολαμβάνει ευχάριστες οικογενειακές στιγμές μαζί τους. Ούτε με τη Δέσποινα δεν προλάβαινε να χαρεί στα τετ α τετ που έχτισαν τον έρωτα και το γάμο τους.

Η οικογενειακή ευτυχία και ο θεσμός του γάμου είναι γι αυτόν ανεκτίμητα.

Δεν τα διαπραγματεύεται και τα βάζει πάνω απ όλα.

Ειδικά τώρα, που το διάσημο ζευγάρι ονειρεύεται και επιθυμεί να κάνει και τρίτο παιδί σε συνδυασμό με την εγκατάστασή τους στο νέο τους σπίτι στα βόρεια προάστια.

Καταλυτικό ρόλο σε όλα αυτά έπαιξε η απίστευτη αγωνία του και η μεγάλη στενοχώρια του για το πρόσφατο ατύχημα της συζύγου του, στην Κηφισίας, όταν το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε με βυτιοφόρο, με αποτέλεσμα εκείνη αλλά και ο αστυνομικός-οδηγός του αυτοκινήτου να υποστούν ελαφρά τραύματα.

Το αγωνιώδες τηλεφώνημά της και το άκουσμα και μόνο της είδησης τον έκανε να σοκαριστεί για τα καλά.

Ένιωσε άσχημα που δεν μπόρεσε να είναι εκείνος στο τιμόνι του οδηγού, καθώς είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις. Θα ήθελε να είναι μαζί της, να πάνε παρέα στο αεροδρόμιο και από εκεί να πετάξουν για την Αλεξανδρούπολη για να δουν μαζί τα παιδιά τους.

Θα ήθελε, ακόμη, να την έχει συνοδέψει στη συναυλία που έδωσε στη Χαλκιδική και δεν μπόρεσε, πάλι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν στις διακοπές τους κατάλαβε ότι αυτό που θέλει περισσότερο απ όλα είναι η Δέσποινα, η Μελίνα και ο Γιώργος να είναι καλά και να φροντίζει ο ίδιος γι αυτό.

«Πάνω απ όλα η οικογένεια» είπε και, ώριμος και κατασταλαγμένος πια, αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα και να δώσει χώρο σε επικριτές του από την εξέδρα, αλλά και σε λοιπούς εσωτερικούς και εξωτερικούς αντιπάλους να αποδείξουν τι αξίζουν τελικά.

Το παρασκήνιο αναφέρει πως όταν το 2004 αναλάμβανε τη διοίκηση της ομάδας, είχε ζητήσει από τους συμμέτοχούς του την πενταετή διαχείριση της ομάδας.

Από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού στο πλαίσιο των συζητήσεων με τους άλλους μετόχους είχε εκμυστηρευτεί ότι δεν θα συνέχιζε και, μετά απ όλα αυτά, δεν έχει σκοπό να κάνει πίσω με τίποτα.

«Έκανα λάθη, αλλά δεν πιστεύω πως έκανα κακό στην ΑΕΚ. Δεν μίκρυνα τη λίμνη» είπε, όταν έκανε τη δημόσια αυτοκριτική του, συμπληρώνοντας: «Δεν κατάφερα να κερδίσω, όμως, την εμπιστοσύνη όλου του κόσμου».

Το βέβαιο είναι πως ο ίδιος νιώθει ευτυχής για όσα κατάφερε ως πρόεδρος, ενώ το επικείμενο διαζύγιο με την ομάδα του οδηγεί στην οικογενειακή πληρότητα και ευτυχία.

Η Έλλη, η Δέσποινα και το ευχέλαιο
Από τα πρώτα τηλέφωνα που δέχτηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- η Δέσποινα Βανδή μετά το ατύχημά της ήταν αυτό της Έλλης Κοκκίνου, με την οποία είναι πολύ καλές φίλες. Η Έλλη, πολύ ανήσυχη, θέλησε να μάθει πώς είναι η υγεία της Δέσποινας και να τη ρωτήσει αν χρειάζεται κάτι για να σπεύσει, παρόλο που βρισκόταν σε διακοπές με τον μόλις δύο μηνών γιο της και τη μητέρα της Μαίρη, στην Ερμιόνη. Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της showbiz, το αίμα της Έλλης «πάγωσε» όταν άκουσε από τα δελτία ειδήσεων ότι η φίλη της είδε τον Χάρο με τα μάτια. Για μερικά δευτερόλεπτα δεν μπορούσε ν αρθρώσει λέξη και αγωνιούσε μέχρι να μάθει πώς είναι η κατάσταση της υγείας της Δέσποινας. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τηλεφωνήσει στο νοσοκομείο και σε γνωστά πρόσωπα για να μάθει πόσο σοβαρό ήταν το ατύχημα της φίλης της. Όταν την ενημέρωσαν ότι ναι μεν βρισκόταν στο νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας της δεν ενέπνεε ανησυχία, η Έλλη ηρέμησε. Ένιωσε, όμως, καλύτερα όταν αρκετά αργότερα κατάφερε να μιλήσει με την ίδια που, αν και πονεμένη, σοκαρισμένη και ταλαιπωρημένη, αισθάνθηκε ότι οι δικοί της άνθρωποι και φίλοι ενδιαφέρονται πολύ για εκείνη και την αγαπούν. Μάλιστα, λέγεται ότι μερικές ώρες αργότερα έφτασε στο νοσοκομείο μαζί με τις εκατοντάδες άλλες από φιλικά της πρόσωπα και μια ανθοδέσμη με τα αγαπημένα λουλούδια της Δέσποινας, που ήταν από την Έλλη, ενώ η συζήτησή τους συνεχίστηκε λίγες μέρες αργότερα όταν πλέον η τραγουδίστρια ήταν καλύτερα στην υγεία της. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Έλλη σοκαρίστηκε όταν έμαθε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από το ατύχημα της φίλης της και την προέτρεψε να προσέχει πολύ και καλού κακού να κάνει και ένα ευχέλαιο, γιατί το μάτι και η κακογλωσσιά παραμονεύουν παντού. Μάλιστα, και η Έλλη που είναι γνωστή για την πίστη της στα θεία, πριν από λίγο καιρό φρόντισε να καλέσει τον «ιερέα των καλλιτεχνών», όπως αποκαλούν οι καλλιτέχνες τον πατέρα-Συμεών, και να κάνει ευχέλαιο στο σπίτι της, γιατί της είχαν συμβεί κάποια μικροατυχήματα που τα απέδωσε στο «μάτι» και στην κακογλωσσιά.