Κλεμμένο από τη Γαλάνη τραγούδι της ταινίας La La Land

16.02.2017
Φαίνεται πραγματικά απίστευτο αλλά μία από τις πιο γνωστές επιτυχίες της μεγάλης Ελληνίδας τραγουδίστριας μοιάζει πολύ (πάρα πολύ όμως) με ένα κομμάτι της πολυβραβευμένης ταινίας που κατεβαίνει στα Όσκαρ γεμάτη αξιώσεις.

Το La La Land είναι αναμφισβήτητα η ταινία της χρονιάς και ένας σημαντικός λόγος γι' αυτό είναι και η μουσική της. Άλλωστε το έργο δεν παύει να είναι ένα ρομαντικό μιούζικαλ. Η ταινία αναμένεται να σαρώσει στα φετινά Όσκαρ αφού είναι υποψήφιο σε 14 κατηγορίες.

Μια αποκάλυψη λοιπόν έκανε το Διογένης Δασκάλου στην εκπομπή του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» που αφορά αυτήν ακριβώς τη μουσική επένδυση. Ένα από τα τραγούδια που ακούγεται στην ταινία μοιάζει εξαιρετικά με το «Αν» της Δήμητρας Γαλάνη που ακούγεται στην ομώνυμη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Όσο και αν φαντάζει απίθανο, υπάρχουν στοιχεία που φανερώνουν ότι ο συνθέτης της μουσικής της ταινίας Justin Hurwitz μπορεί να έχει ακούσει το «Αν» αφού η ταινία του Παπακαλιάτη προβλήθηκε για αρκετό καιρό στις ΗΠΑ.

Άκουσε απόσπασμα της εκπομπής του κ. Δασκάλου όπου γίνεται η σύγκριση των τραγουδιών και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Εμείς πάντως κάποιες ομοιότητες τις είδαμε!