Μιχάλης Μυτακίδης: Γεννήθηκα σε ταβέρνα που έπαιζε ο Ζαμπέτας

28.01.2017
Τη συναρπαστική του διαδρομή στην ελληνική μουσική σκηνή, καθώς και τον ασυνήθιστο - ομολογουμένως- τρόπο με τον οποίο ήρθε στον κόσμο περιγράφει στο περιοδικό People ο γνωστός Έλληνας ράπερ και ιδρυτικό μέλος των Active Member, Μιχάλης Μυτακίδης.

Ο Μιχάλης Μυτακίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δημιουργία των Active Member, αυτό που τον πονάει ακόμα και σήμερα, αλλά τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν στη ζωή του η γυναίκα του και τα τρία του παιδιά. Μέσα σε όλα όσα εξομολογείται και τον τρόπο που γεννήθηκε.

«Η μουσική ήταν το ταίρι μου, ο κολλητός μου, οι παραστάσεις, οι εικόνες και τα ταξίδια μας. Ήμουν από την γενιά των ανθρώπων που άκουσε μουσική χωρίς εμμονές. Οδηγηθήκαμε σε μουσικούς δρόμους που επιλέξαμε», εξηγεί. Η ελληνική λαϊκή μουσική είναι ουσιαστικά το soundrtack της πρώτης περιόδου της ζωής του, με το που θα βγει από την κοιλιά της μητέρας του. Κυριολεκτικά. «Είχαν βγει οι γονείς μου σε ένα μαγαζί όπου έπαιζε ο Ζαμπέτας. Η μάνα μου με γέννησε πάνω στο τραπέζι εκείνης της ταβέρνας. Χόρευε, έκαναν όλοι στην άκρη και με γέννησε. Βγήκα σε γλέντι, γι αυτό και με βλέπεις έτσι! Μάλιστα, η ταυτότητά μου γράφει, ως τόπο γέννησης το Πέραμα και όχι την περιοχή κάποιου μαιευτηρίου».