Νένα Χρονοπούλου για Τσίπρα: «Για τα παιδιά ΑΜΕΑ θα γίνει νέο Κωσταλέξι» [vds]

17.01.2017
Μετά το ξέσπασμα της Νένας Χρονοπούλου στο Facebook για τις απίστευτες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας γονιός ο οποίος φροντίζει ένα παιδί ΑΜΕΑ, η όμορφη ηθοποιός ξέσπασε εκ νέου.

«Είναι μία μεγάλη αλήθεια... τα παιδιά με ειδικές ανάγκες ο Τσίπρας τα ρίχνει στον Καιάδα... θα δείτε πόσες κλήσεις θα δεχθείτε από μανάδες αγανακτισμένες αφού ξαφνικά από 1η Ιανουαρίου είναι αναγκασμένες να επιβαρυνθούν οικονομικά με 440 ευρώ περισσότερο από το ανύπαρκτο εισόδημά τους για να μάθουν τα παιδιά τους τα αυτονόητα... Μιλάμε για παιδιά που δεν μπορούν να φάνε και πηγαίνουν σχολείο για να τους μάθει μία δασκάλα να τρώει, τι θα κάνουμε δηλαδή; Για τα παιδιά ΑΜΕΑ θα γίνει νέο Κωσταλέξι; Αυτή η νταηλίδικη απόφαση είναι μεγάλη αλητεία... όταν σου χτυπήσει η πόρτα η αναπηρία σε βρίσκει πάντα απροετοίμαστο»

Η Νένα Χρονοπούλου ανήρτησε στην σελίδα της nena.gr το παρακάτω άρθρο στο οποίο αναφέρεται στις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση λίγο πριν τα Χριστούγεννα σχετικά με τις λογοθεραπείες των παιδιών που αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα.

Διαβάστε το άρθρο:

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!!!

Κε Τσίπρα, Αλέξη ή όπως αλλιώς σε λένε…

«Η «αναπηρία» δεν είναι επιλογή, εισβάλλει στη ζωή σου νταηλίδικα, όπως ακριβώς και οι επικίνδυνα ανεπαρκείς Κυβερνήσεις».

Κάθε παιδί με «ειδικές ανάγκες» ή με «αναπηρία» υποβάλλεται σε εξιδεικευμένες θεραπείες (λογοθεραπείες-εργοθεραπείες-θεραπείες ψυχικής υποστήριξης και συμπεριφοράς και Ειδική Διαπαιδαγώγηση) που έως τώρα πληρωνόταν από το ταμείο του κάθε γονέα.

Οι θεραπείες αυτές δεν αποτελούν πολυτέλεια για τα παιδιά ΑΜΕΑ, αντιθέτως είναι τρόπος ζωής. Αφού μέσα από αυτές μαθαίνουν όσα για όλους εμάς τους αρτιμελείς θεωρούνται «αυτονόητα».



Στις Λογοθεραπείες οι οποίες και είναι απαραίτητες, τα παιδιά ή τα άτομα με αναπηρία ανεξαρτήτου ηλικίας μαθαίνουν από το να «μιλάνε» μέχρι και να εκφράζονται ακόμα και χωρίς ομιλία. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο και για το παιδί και για το γονιό αλλά και και για τον ίδιο το θεραπευτή.

Στις Εργοθεραπείες ο θεραπευόμενος μαθαίνει να «παράγει έργο» όποιο και να είναι αυτό, από το να φάει σωστά με το πηρούνι ή το κουτάλι ή το να ντυθεί και να αυτονομηθεί στην προσωπική υγειινή, έως και το πιο δύσκολο που μπορεί να φανταστεί κάποιος ανάλογα με τη δυναμική του ασθενούς.

Για ακόμα μία φορά πρέπει να καταλάβει όλος ο κόσμος πως το «αυτονόητο» δεν ισχύει για τα άτομα με αναπηρία γενικότερα, πόσο μάλλον όταν είναι παιδιά.

Διαβάστε όλο το άρθρο της Νένας Χρονοπούλου ΕΔΩ....