Μπήκαμε στην πρόβα της Πρωτοψάλτη πριν ανέβει στη σκηνή του Μεγάρου [photos]

17.02.2015
Η φωνή της πάντα σε ταξιδεύει και παρ' όλο που μετράει πολλά χρόνια στη μουσική και (κλισέ αλλά ποτέ περιττό) είναι μία από της σημαντικότερες τραγουδίστριες, δεν ησυχάζει ποτέ πάνω στις δάφνες της.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αυτή τη φορά συνεργάζεται με τη Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τον Λουκά Καρυτινό για τρεις συναυλίες στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, με δικά της κομμάτια και κλασικά άλλων, σε λίγο διαφορετικές εκτελέσεις.

Το Μυστικό τους Τοπίο -όπως είναι ο τίτλος των συγκεκριμένων εμφανίσεων- κρύβει στις παρτιτούρες μουσικές από Σούμπερτ μέχρι Σταμάτη Κραουνάκη, σε μία αναδρομή σε όλα όσα έχει κι έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια που την έχουμε χειροκροτήσει. Λίγες μέρες πριν ανοίξουν την αυλαία, μπήκαμε για λίγο σε μία από τις πρόβες τους για ν' ακούσουμε τις υπέροχες εκτελέσεις τους σε αγαπημένα κομμάτια, όπως το “Κοχύλι” και το “Canzone Arabiata” και κρατήσαμε κάποιες φωτογραφίες.

Όπως είπε κι η ίδια, είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τον σπουδαίο μαέστρο και βλέποντας τη σύμπραξή τους και τη χημεία που έχουν πετύχει, είναι σαν να δουλεύουν συνέχεια μαζί. Πριν περάσετε στα κλικ, σημειώστε πως συμμετέχουν η χορωδία GraduArti (Απόφοιτοι Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων) με διευθύντρια την Χριστίνα Βαρσάμη-Κούκνη.

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου