Διαβάτη: "Δεν έπρεπε ο Ρουβάς να πάει στην Επίδαυρο"

30.01.2014
Η Χρυσούλα Διαβάτη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και μεταξύ άλλων μίλησε και για την παραχώρηση της Επιδαύρου σε καλλιτέχνες όπως ο Σάκης Ρουβάς.

Ο Δημοσιογράφος ρώτησε την γνωστή ηθοποιό αν είναι υπέρ της παραχώρησης της Επιδαύρου σε καλλιτέχνες όπως ο Σάκης Ρουβά και εκείνη απάντησε: «Όχι. Και είμαι κάθετη σε αυτό. Τουλάχιστον η Επίδαυρος έπρεπε να παραμείνει ένας χώρος όπου θα δίνονται παραστάσεις μόνο αρχαίου δράματος. Εμείς οι ίδιοι ευτελίζουμε κάποια πράγματα. Ανεξαρτήτως από το ταλέντο που μπορεί να έχει κάποιος. Η Βάσω μανωλίδου ήταν ίσως η μεγαλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός, αλλά δεν εμφανίστηκε στην Επίδαυρο.

Η κυρία Κατερίνα (σ.σ.: Ανδρεάδη) επίσης. Δεν το έκαναν γιατί θεωρούσαν ότι δεν κατείχαν την τεχνική που αρμόζει σε έναν τέτοιο χώρο. Η Επίδαυρος είναι μια παράδοση. Οι ξένοι έρχονται με σκοπό να δουν αυτή την παράδοση και δυστυχώς δεν τη βλέπουν. Γι' αυτό μας οικτίρουν. Δήθεν μεταμοντερνισμός, με τα κοστουμάκια και τις σαχλαμάρες. Τα πειράματα να τα κάνουν σε άλλους χώρους αν θέλουν. Έχουμε και το Θέατρο του Λυκαβηττού. Γιατί πρέπει να γίνονται όλα στην Επίδαυρο;».