Διακοπές στα πέριξ

25.08.2008
Οι μακρινοί προορισμοί δεν είναι πάντα το ζητούμενο, κυρίως όταν υπάρχει η λύση ενός εξοχικού σε κοντινό στην Αθήνα παραθεριστικό κέντρο. Το Λουτράκι, η Χαλκίδα, η Κορινθία, τα παράλια της Επιδαύρου, οι Λιβανάτες, ο Θεολόγος και η Εύβοια έχουν διάσημους και φανατικούς θαυμαστές, αλλά και επώνυμες παρέες, που τα επιλέγουν ως ιδανικούς τόπους χαλάρωσης.
Οι μακρινοί προορισμοί δεν είναι πάντα το ζητούμενο, κυρίως όταν υπάρχει η λύση ενός εξοχικού σε κοντινό στην Αθήνα παραθεριστικό κέντρο. Το Λουτράκι, η Χαλκίδα, η Κορινθία, τα παράλια της Επιδαύρου, οι Λιβανάτες, ο Θεολόγος και η Εύβοια έχουν διάσημους και φανατικούς θαυμαστές, αλλά και επώνυμες παρέες, που τα επιλέγουν ως ιδανικούς τόπους χαλάρωσης.

Η διάσημη λουτρόπολη
Ο Γιάννης Δαλιανίδης είναι ίσως από τους πιο τακτικούς επισκέπτες του Λουτρακίου. Εννοείται πως με το που εμφανίζεται στο αγαπημένο του καφέ, αμέσως σημαίνει συναγερμός, καθώς ο σκηνοθέτης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι το σίριαλ «Ρετιρέ», που προβάλλει και φέτος το MEGA, μάλλον παίρνει το πρωτάθλημα από πλευράς μεταδόσεων των έργων του σκηνοθέτη στη μικρή οθόνη.

Κατά διαβολική σύμπτωση τις ίδιες ακριβώς ημέρες εμφανίζονται και ο Σπύρος Μπιμπίλας και ο Σπύρος Θεοδόσης, που βρίσκονται σε μόνιμη κόντρα σχετικά με τις φετινές θεατρικές δραστηριότητές τους. Οι δύο φίλοι και συνάδελφοι ηθοποιοί στα διαλείμματα των παραστάσεών τους ανά την επικράτεια κάνουν συχνά πυκνά τις βόλτες τους στο «Αmi» και στο «Suerte», τα δύο κατ εξοχήν κοσμικά σημεία συνάντησης της πόλης.

Ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας έκανε φέτος την έκπληξη, καταφέρνοντας να περάσει όσο πιο απαρατήρητος γινόταν από το Λουτράκι που, όπως αποδεικνύεται, του αρέσει ιδιαίτερα. Οι εμφανίσεις του έγιναν με πολύ ενδιαφέρουσα παρέα, αλλά κανείς δεν κατάφερε να απαθανατίσει στιγμές του παρουσιαστή με την αγαπημένη του παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά στην πισίνα πασίγνωστου κοσμικού ξενοδοχείου.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι σχεδόν μόνιμος κάτοικος Λουτρακίου. Μόνο το χρυσό κλειδί της πόλης λείπει από τη συλλογή του Οι εμφανίσεις του επιλεκτικές και οι βουτιές του πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Νίκος Μουρατίδης σε ρόλο dj, όπως αποδεικνύεται, διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις με κατοίκους της Κορινθίας. Ενέδωσε και φέτος στον πειρασμό και πέρασε μερικές μέρες και νύχτες στο Λουτράκι παρέα με κολλητούς του φίλους, ενώ δεν αρνήθηκε να δοκιμάσει φέτος και θαλασσινές λιχουδιές από την κουζίνα του σεφ του αγαπημένου του μπιτς μπαρ.

Η Ζέτα Μακρυπούλια σε ρόλο γκεστ εθεάθη φέτος σε πολύ γνωστό παραλιακό μπαρ. Όλα έγιναν ξαφνικά παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί γερή αφισοκόλληση κι έτσι, εκεί που περίμενε ο κόσμος να παραγγείλει τα ποτά του, εμφανίστηκε. Χαμογελαστή παρέα πάντα με καλούς φίλους δεν σταμάτησε να μοιράζει αυτόγραφα, καθώς είναι από τις πιο φρέσκες διασημότητες που πέρασαν φέτος από τον Κορινθιακό.

Ο έρωτας του Ηλία Μαλανδρή, αλλά και του Μάριου Φραγκούλη με το Λουτράκι κρατάει πολλά χρόνια. Ειδικά τα τελευταία χρόνια ο σκηνοθέτης περνάει οικογενειακώς μεγάλο μέρος των διακοπών του στο εξοχικό του, έχοντας κάποιες φορές στην παρέα του και κοινούς φίλους με το δημοφιλή τενόρο.

Μπάνια στον Κορινθιακό
Ευκαιρία για χαλάρωση από το πρόγραμμα της Αθήνας βρίσκει και ο Κώστας Ευαγγελάτος και κάνει έφοδο στο Κιάτο, όπου παραθερίζει και η Έμυ Λιβανίου οικογενειακώς, και στο Ξυλόκαστρο.

Ήρεμος και ευδιάθετος, καθώς δεν έχει πολύ κόσμο γύρω του απολαμβάνει τις βουτιές του, όπως άλλωστε συνηθίζει κάθε χρόνο.

Δεν λείπουν, βέβαια, και οι βόλτες με το κρούιζερ του φίλου του ελληνοαμερικανού dj καπετάν Βαγγέλη Σπυράκη, οπότε τα ξενύχτια με γνωστές διεθνείς επιτυχίες είναι στο καθημερινό μενού.

Τα Σαββατοκύριακα βρίσκεται εκεί και ο εφοπλιστής Λουκάς Ψαρρός, άλλοτε χωρίς τη Βραζιλιάνα φίλη του Ζίλντα κι άλλες φορές έχοντας στην παρέα του τον διάσημο και στην Πελοπόννησο ορκωτό λογιστή Θανάση Ροϊλό, με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα πανάκριβα πούρα. Στα ίδια μέρη συχνάζει ο διάσημος παραγωγός και συνθέτης Bob Sinclar με πριβέ παρέα προτιμά τις κοσμικές βόλτες στο κέντρο του Λουτρακίου, αλλά και στην Επίδαυρο. Όλως τυχαίως, κάπου εκεί κοντά περιχαρής είναι και ο Γιώργος Τσούκαλης, που ειδικά φέτος στα διαλείμματα των εφόδων του στη Σίφνο περνάει μαζί με την αγαπημένη του Μαργαρίτα από τα παράλια της Κορινθίας, όπου απολαμβάνουν το τοπίο αλλά και τις ομορφιές της θάλασσας στα σύντομα ρεπό από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους.

Επίδαυρος και ήρεμες θάλασσες
Τη λύση αυτή επιλέγουν κυρίως εκείνοι που έχουν ακόμη και το καλοκαίρι βεβαρημένο πρόγραμμα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ο Γιώργος Τσαλίκης και η σύζυγός του Δώρα με τα παιδιά τους ψηφίζουν τη θάλασσα των Αγίων Θεοδώρων.

Στην Επίδαυρο θα περάσει όπως κάθε χρόνο ένα μεγάλο μέρος από τις οικογενειακές του διακοπές ο Τέρυ Σιγανός παρέα με την αγαπημένη του. Ο αεικίνητος παραγωγός επιλέγει παραλίες και στην Ερμιόνη, όταν δεν κατεβαίνει στη Μονεμβασιά όπου κάνει και φέτος ψαροντούφεκο, ενώ στην παρέα τους δεν αποκλείεται να προστεθεί κάποια στιγμή και ο γιος του Χριστόδουλος Σιγανός με την επίσημη αγαπημένη του.

Στην Επίδαυρο δεν αποκλείεται να βρεθεί η οικογένεια Σχοινά-Γαρμπή, καθώς το εξοχικό τους αποτελεί την καλοκαιρινή βάση τους και μάλλον θα φιλοξενήσουν τη φίλη τους Δήμητρα Λιάνη με δεδομένη πάντα την πολύ καλή σχέση που τους συνδέει.

Εύβοια, Θεολόγος, Λιβανάτες
Δύσβατες για τον πολύ κόσμο κοντινές και μη παραλίες της Στερεάς Ελλάδας διαλέγει ο Πασχάλης Τσαρούχας, που αρέσκεται κατά περιόδους να εξερευνά ωραίες περιοχές της Εύβοιας με την οικογένειά του.

Από την Ερέτρια και ειδικά στο «resort Νegroponte» περνά μέρος των διακοπών της η Μαρία Σταματέρη με αγαπημένα της πρόσωπα.

Σε πολύ γνωστές στο πλατύ κοινό παραλίες κινείται ο Γιάννης Πλούταρχος, που βρίσκεται ανάμεσα στη Λιβαδειά και στις Λιβανάτες μέχρις ότου φροντίσει να εξαφανίσει για λίγο τα ίχνη του από αδιάκριτους φακούς.

Ο συνθέτης Δημήτρης Κατής μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους φροντίζουν και απολαμβάνουν ήρεμες αποδράσεις σε Θεολόγο και Λιβανάτες, έχοντας πάντα ως βάση τους το εξοχικό τους που βρίσκεται στον Αγιώργη στη Βοιωτία.

Στο Θεολόγο παραθερίζει σταθερά και η Μιμή Ντενίση με την οικογένειά της, ο τραγουδιστής Θανάσης Κομνηνός οικογενειακώς, ενώ στην Αυλίδα της Ευβοίας θα δείτε τον Νίκο Ευαγγελάτο και την Τατιάνα Στεφανίδου, που διατηρούν ένα κομψό και υπέροχο εξοχικό.