Ντ. Καρύδης: "Νιώθω ενοχές για την Τζένη Καρέζη"!

27.08.2008
Για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «ΝUΤS» και σ' ένα ρόλο που προκάλεσε πολλές ψυχαναλυτικές συζητήσεις, αφού υποδύθηκε έναν παιδεραστή, αλλά και για την όλη πορεία του στο θέατρο, βράβευσε τον Ντίνο Καρύδη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρουσαίων Δράμας πριν από λίγες μέρες.

Για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «ΝUΤS» και σ' ένα ρόλο που προκάλεσε πολλές ψυχαναλυτικές συζητήσεις, αφού υποδύθηκε έναν παιδεραστή, αλλά και για την όλη πορεία του στο θέατρο, βράβευσε τον Ντίνο Καρύδη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρουσαίων Δράμας πριν από λίγες μέρες.

Ο γνωστός ηθοποιός, βέβαια, νιώθει μεγάλη ικανοποίηση για τη βράβευσή του, αλλά και για την πορεία του στη μικρή οθόνη.

Η τηλεοπτική σειρά «Φίλα το βάτραχό σου» επιστρέφει δριμύτερη στον ΑΝΤ1 με ανατροπές και εμφανίσεις προσώπων από το παρελθόν, ενώ ο Ντίνος Καρύδης ανανέωσε το συμβόλαιό του για 30 επεισόδια με αναβαθμισμένο ρόλο, ως Σπυρίδων Θεοτοκάς. Στα επεισόδια που θα προβληθούν από τη νέα σεζόν θα αποκαταστήσει τη σχέση του με το γιο του, παράλληλα όμως ένας νέος μεγάλος έρωτας μπαίνει στη ζωή του!

Ο Ντίνος Καρύδης που τα λέει πάντα χύμα, εκμυστηρεύτηκε στο ΛΟΙΠΟΝ ότι αν και νιώθει ευτυχία τελευταία είναι και... θυμωμένος ταυτόχρονα! Μας αποκάλυψε τους λόγους του εκνευρισμού του, καθώς και ότι νιώθει κάποιες ενοχές απέναντι στη μεγάλη μας ηθοποιό Τζένη Καρέζη!

Έχεις ενοχές για την Τζένη Καρέζη;

«Ναι! Από τότε που πέθανε η Τζένη, δεν φεύγει αυτό το βάρος από πάνω μου. Έχω τύψεις για κάποιους δικούς μου λόγους, καθώς και για τη συμπεριφορά μου απέναντί της. Μετανιώνω γιατί όσο ζούσε δεν της είπα ούτε της έδειξα ποτέ πόσο την αγαπώ και πόσο πολύ την ευχαριστώ για όλα. Το λέω συνέχεια στις προσευχές μου και θέλω να πιστεύω ότι από εκεί που βρίσκεται με ακούει και με κατανοεί».

«Κατάντησαν την Επίδαυρο πτυελοδοχείο»

Μετά τη χαρά της βράβευσής σου, γιατί είσαι θυμωμένος;

«Είναι άσχετο μ εμένα, αλλά είμαι πολύ θυμωμένος. Γιατί κάποιοι φέτος τα έκαναν χάλια στην Επίδαυρο. Την κατάντησαν πτυελοδοχείο!».

Ποιοι είναι αυτοί;

«Είναι «ακατανόμαστοι». Δεν θέλω να πω τα ονόματά τους, γιατί λέω λόγια βαριά που σηκώνουν μήνυση. Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Ή, μάλλον, όλοι ξέρουν ποιους εννοώ. Γι αυτό, τα περί δέους που λένε οι ηθοποιοί όταν παίζουν στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, εγώ δεν το καταλαβαίνω. Κι όποιος επιχειρήσει ένα φετινό απολογισμό, θα καταλήξει ότι δυστυχώς η Επίδαυρος δεν προχωράει με σύνεση στο δρόμο που αρχικά χάραξε. Δεν υπάρχει περίσκεψη, ούτε ντροπή, λες και θέλουν να εκδικηθούν το αρχαίο θέατρο που είναι ο καθρέφτης του πολιτισμού μας. Το «κύκλωμα» έπαψε να είναι διακριτικά ανοιχτό στους λίγους και εκλεκτούς και έφτασε στο άλλο άκρο! Η Επίδαυρος άνοιξε στους πάντες! Ατάλαντοι ή ασήμαντοι στους οποίους παρέδωσαν το χώρο για να ιερουργήσουν οι ψευτοπρωτοπόροι πάνω στα αρχαία κείμενα. Κάποιες εξαιρέσεις σοβαρών συμμετοχών επιβεβαιώνουν απλώς τον κανόνα». Κ.Χ.