Τάμτα: Ωρες αγωνίας για την κόρη της

25.08.2008
Ωρες αγωνίας πέρασε η Γεωργιανή τραγουδίστρια Τάμτα όταν η μοναχοκόρη της, το άλφα και το ωμέγα στη ζωή της, η 13χρονη Άννυ, βρέθηκε στην πατρίδα τους τις ημέρες της σύρραξης.

Από τον ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Ωρες αγωνίας πέρασε η Γεωργιανή τραγουδίστρια Τάμτα όταν η μοναχοκόρη της, το άλφα και το ωμέγα στη ζωή της, η 13χρονη Άννυ, βρέθηκε στην πατρίδα τους τις ημέρες της σύρραξης. Το παιδί είχε πάει να περάσει τις διακοπές με τον πατέρα του και συγγενείς της οικογένειας. Έτσι όταν άρχισαν οι εχθροπραξίες βρέθηκε στη δίνη του πολέμου.

Μόλις ξέσπασαν τα δυσάρεστα γεγονότα, στις αρχές του Αυγούστου, η Τάμτα βρισκόταν στη Ρόδο προσκεκλημένη του στυλίστα, Χάρη Σιανίδη, ο οποίος διοργάνωνε πάρτι στο ξενοδοχείο του Αντώνη Καμπουράκη «Rodos Ρalace». Συγκεκριμένα, την προπερασμένη Δευτέρα, 11 του μηνός, στη διάρκεια της βραδιάς και ενώ η τραγουδίστρια έδειχνε να περνάει περίφημα, «χτύπησε» το κινητό της τηλέφωνο. Όταν η Τάμτα επέστρεψε ήταν εμφανώς συντετριμμένη, καθώς είχε πληροφορηθεί τι συμβαίνει στη Γεωργία. Ξέσπασε σε κλάματα και ο σύντροφός της Γρηγόρης Πετράκος, αλλά και οι φίλοι της προσπάθησαν να μάθουν τι της συμβαίνει. Με τρεμάμενη φωνή τους εξήγησε έχοντας μία και μόνο σκέψη να κυριαρχεί στο μυαλό της: πώς θα φέρει το παιδί της πίσω στην Ελλάδα. Τα λεπτά αγωνίας περνούσαν μέχρι που η λύση ήρθε ως μάνα εξ ουραννού. Η Τάμτα πληροφορήθηκε ότι στο ίδιο ξενοδοχείο βρισκόταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, τον οποίο έσπευσε να συμβουλευτεί για το πώς να χειριστεί την κατάσταση. Πράγματι, ο υφυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και προσπάθησε να της δώσει λύσεις, μια και η κατάσταση ήταν κρίσιμη. Κυρίως γιατί η μικρή παραθέριζε σε επαρχία μακριά από την πρωτεύουσα και οποιοδήποτε αεροδρόμιο.

Της είπε, λοιπόν, να περιμένει να καταλαγιάσουν τα πράγματα και τότε να μεταφερθεί το παιδί στη γειτονική Τουρκία, απ όπου θα έφτανε με ασφάλεια στην Ελλάδα. Στην Τουρκία πήγε αεροπορικώς μαζί με τη γιαγιά τής μικρής και μητέρα της και την έφεραν πίσω στη χώρα μας.

Τέλος καλό, όλα καλά, λοιπόν, για τη μικρή Άννυ, η οποία βρέθηκε γρήγορα-γρήγορα ξανά μέσα στη ζεστή αγκαλιά της μαμάς της. Τώρα οι τρεις γυναίκες προσπαθούν να ξεχάσουν τον εφιάλτη.

Εμείς επικοινωνήσαμε με την Τάμτα, η οποία μας επιβεβαίωσε το γεγονός, αλλά πολύ γλυκά αρκέστηκε να μας πει: «Δεν θέλω να κάνω καμιά δήλωση. Τώρα η Άννυ είναι εδώ και είναι μια χαρά. Σας ευχαριστώ πολύ».