Το πάρτι των 50 της Μαντόνα

18.08.2008
Με μια τεράστια τούρτα, πλουσιοπάροχο μπουφέ, ακριβή σαμπάνια, μουσικές ευχές από τραγουδιστές της ραπ και την... απουσία επωνύμων γιόρτασε η Μαντόνα τα 50 της χρόνια στο κλαμπ Volstead στο Μέιφερ του Λονδίνου.
Με μια τεράστια τούρτα, πλουσιοπάροχο μπουφέ, ακριβή σαμπάνια, μουσικές ευχές από τραγουδιστές της ραπ και την... απουσία επωνύμων γιόρτασε η Μαντόνα τα 50 της χρόνια στο κλαμπ Volstead στο Μέιφερ του Λονδίνου.

Στη διάσημη τραγουδίστρια ευχήθηκαν πρώτοι απ' όλους ο 39χρονος σύζυγός της Γκάι Ρίτσι, η 11χρονη κόρη της Λούρδη κι οι γιοί της Ρόκο, οκτώ ετών και Ντέιβιντ, δύο ετών, μαζί μ' ένα κλιμάκιο πενήντα χορευτών και μερικών συνεργατών της.

Στην 40λεπτη ομιλία της για τους 90 παρευρισκόμενους, η Μαντόνα ευχαρίστησε τον άντρα, τα παιδιά της και τη θρησκεία της, την Καμπάλα πριν παραδεχτεί: "είμαι πολύ απογοητευμένη.

Είναι πολλοί που λείπουν απόψε αλλά ευχαριστώ όσους τα κατάφεραν. Δεν πιστεύω ότι έκλεισα μισόν αιώνα ζωής. Είναι κάτι που συμβαίνει μόνο μια φορά και είμαι χαρούμενη που το μοιράζομαι μαζί σας". Ανάμεσα στους προσκεκλημένους που έλαμψαν με την απουσία τους ήταν και οι κολλητές της τραγουδίστριας Γκουίνεθ Πάλτροου και Στέλα Μακ Κάρτνεϊ.

Μετά από επανειλημμένες εκτελέσεις του περίφημου "Happy Birthday", η Λούρδη κατάφερε να κάνει τη μητέρα της να δακρύσει παίζοντας ως έκπληξη, στο πιάνο ένα τραγούδι από το "Fame".

Ο Γκάι που βοήθησε στην οργάνωση του πάρτι δεν λυπήθηκε τα έξοδα. Ο μπουφές ήταν στολισμένος με τριαντάφυλλα και κεριά περιλάμβανε μοσχάρι Γιαγκιού παρασκευασμένο σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, φουά γκρα και χαβιάρι, ενώ στα ποτά πρωταγωνιστούσε η 450 λιρών σαμπάνια Krug Rose, τα μαρτίνι και τα μοχίτο. Την παράσταση όμως έκλεψε μια τρίπατη τούρτα σοκολάτας με ράσμπερι και βανίλια, διακοσμημένη με ασημιές μπαλίτσες και ζαχαρωμένα ροδοπέταλα. Η όλη προσπάθεια του κόστισε περί τις 100.000 λίρες.

Ο Γκάι έβγαλε επίσης έναν λόγο απευθυνόμενος στη σύζυγό του: "Είσαι πιο όμορφη από ποτέ", κατέληξε. Αλλά δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι οι περισσότεροι απ' τους καλεσμένους ήταν συνεργάτες της, ενώ δεν την συνόδεψε στην πίστα, στη μέση της οποίας ήταν ζωγραφισμένο ένα τεράστιο "Μ".

Παραδόξως είχε περάσει όλη τη προηγούμενη μέρα του δουλεύοντας για την προετοιμασία των κριτικών σχετικά με την τελευταία του ταινία "RocknRolla". "Ήταν σαν να προσπαθεί να της πει κάτι με την απουσία του", σχολίασαν οι κακόφημες γλώσσες.

Φυσικά η Μαντόνα δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Λαμπερή και τυλιγμένη με χρυσές αλυσίδες, απόλαυσε τη βραδιά όσο περισσότερο μπορούσε, ενώ την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει την παγκόσμια περιοδεία της με τίτλο "Sticky & Sweet" αρχίζοντας από την Ουαλία.