Sooo you think you can dance?

19.08.2008
Ποιος είπε ότι μόνο οι κοινοί θνητοί έχουν δικαίωμα στο χορό; Οι celebrities δηλαδή δεν είναι άνθρωποι; Και θα διασκεδάσουν και θα ξεφαντώσουν και πάνω απ όλα θα χορέψουν. Άλλοι τα καταφέρνουν μια χαρά και άλλοι χρειάζονται λίγη προσπάθεια παραπάνω. Ποιος το κάνει όμως καλύτερα; Ας αρχίσουν οι χοροί...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Ποιος είπε ότι μόνο οι κοινοί θνητοί έχουν δικαίωμα στο χορό; Οι celebrities δηλαδή δεν είναι άνθρωποι; Και θα διασκεδάσουν και θα ξεφαντώσουν και πάνω απ όλα θα χορέψουν. Άλλοι τα καταφέρνουν μια χαρά και άλλοι χρειάζονται λίγη προσπάθεια παραπάνω. Ποιος το κάνει όμως καλύτερα; Ας αρχίσουν οι χοροί...

Ελενίτσα μου, σπάς τα!: Από την εποχή του «Πρωινού καφέ» στον ΑΝΤ1 η Ελένη Μενεγάκη δεν βελτιώθηκε μόνο ως παρουσιάστρια, αλλά και ως χορεύτρια, αφού προσέχει τα χορευτικά της να είναι μετρημένα. Ένα ελαφρύ λίκνισμα της μέσης (σ.σ.: βέβαια, ήταν έγκυος εκείνη την εποχή) και η κίνηση απλώς άψογη!

Μαθήματα χορού: Η αλήθεια είναι ότι το καλό παιδί της ελληνικής τηλεόρασης και της πρωινής ζώνης του Mega, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, σε ένα πράγμα υστερεί: στο χορό. Όσες φορές προσπάθησε να χορέψει στην εκπομπή του απολαύσαμε στιγμές απείρου κάλλους, αφού οι χορευτικές του κινήσεις καμία σχέση δεν είχαν με το τραγούδι που έπαιζε. «Πρέπει να νιώσεις περισσότερο το ρυθμό της μουσικής, να τον κάνεις κτήμα σου», όπως ενδεχομένως θα του έλεγε και ο Πάνος Μεταξόπουλος.

Ας τελειώσουν οι χοροί: Από την εποχή του «Όμορφου κόσμου το πρωί», όπου η Ράνια Θρασκιά και η Σίσσυ Χρηστίδου συνυπήρχαν στο γυαλί, πέρασε αρκετός καιρός. Πόσα παιχνίδια και χορούς να άντεχαν πια τα κορίτσια; Καλά τα χαμόγελα, αλλά η γλώσσα του σώματος άλλα μαρτυράει. Τι; «Άντε να τελειώσει κι αυτός ο χορός να πάμε σπίτια μας». Γι αυτό και η πρώτη αποφάσισε πια να κοιτάει μπροστά και η δεύτερη απλώς να χαρίσει διάδοχο στον αρχηγό των Οnirama.

Και χορεύω, χορεύω...: Η πρώτη διδάξασα των σόου στην ελληνική τηλεόραση Ρούλα Κορομηλά δεν παρέλειπε να χορεύει στις εκπομπές της όποτε της δινόταν η ευκαιρία. Είτε με παρέα είτε μόνη της, η Ρούλα ένα χορό τον έριχνε. Βέβαια, στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο μόνο η ίδια θυμάται τι χόρεψε. Περασμένα μεγαλεία...

Ανεπανάληπτο ζεϊμπέκικο: Η Βάνα Μπάρμπα αποδεικνύει τη χορευτική της δεξιοτεχνία στο ζεϊμπέκικο και απ ό,τι βλέπουμε μια χαρά τα πάει. Άλλωστε, για να κατάφερε τον Απόστολο Γκλέτσο (σ.σ.: βασιλιά του ζεϊμπέκικου) να της το αναγνωρίζει και αντί να χορεύει ο ίδιος να προτιμά να της χτυπάει παλαμάκια, σημαίνει πολλά.

Να βγω στο δρόμο να χορέψω ένα ζεϊμπέκικο...: Ο «σκληρός» Απόστολος Γκλέτσος λατρεύει το ζεϊμπέκικο (σ.σ.: και πολλές φορές το εκδηλώνει με υπερβάλλοντα ζήλο). Όποτε αποφασίσει να το ρίξει έξω σπάνια βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει τη γυροβολιά του πάνω στην πίστα. Βέβαια, μόνο όταν η ορχήστρα παίζει ζεϊμπέκικο. Αμιγώς αντρικός χορός, που όμως ο Απόστολος μπορεί και τον υποστηρίζει όσο λίγοι. Θες το ανάστημα; Θες η κορμοστασιά; Ό,τι και να ναι το χει.

Όταν χορεύεις το τσιφτετέλι...: Όταν κοιτάζεις την παρουσιάστρια του «ΤV Weekend» Βάσια Λόη, αναρωτιέσαι ποιοι είναι δίπλα της, αφού η λάμψη της επισκιάζει τα πάντα. Η Έφη Θώδη προτίμησε στη συγκεκριμένη περίπτωση απλώς να τραγουδάει και να αφήσει το χορό κατά μέρος. Μεταξύ μας, σωστά έπραξε, αφού όταν χορεύει, μας θυμίζει τον τρόπο που ερμηνεύει ξένα τραγούδια. Από την άλλη, το «απόλυτο αρσενικό» (σ.σ.: χωρίς σχόλια) Στέφανος Ορφανίδης φαίνεται να θαμπώθηκε από κάτι, γι αυτό και τα παλαμάκια όλο νόημα!

Ας το ρίξουμε στο παιχνίδι καλύτερα: Τους «πιάσαμε» στο χορό τη Μαριέττα Χρουσαλά και το συνεργάτη της Τάσο Ρούσσο. Υπήρχε στενότητα χώρου ή εμπόδιζαν οι πλατφόρμες και η παρουσιάστρια του «Ελλάδα παίζει» μοιάζει να έριξε άγκυρα; Ο συνοδός της μάλλον θεώρησε ότι δεν θα χορέψουν και ότι θα παίξουν τα παπάκια στο νερό. Δικαιολογημένα, εξάλλου έχει θάλασσα στον Ωρωπό, όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία.

Χέρια ψηλά: Ναι, έχει ένα θέμα με το χορό όντως ο Σαρμπέλ. Ο πρώην «Υassou Μaria» μας έχει δείξει πολλές φορές τις χορευτικές του ικανότητες (σ.σ.: με στραβοκοιτάει ο Μεταξόπουλος!). Ποδαράκια ενωμένα, κούνημα ώμων και χέρια ψηλά, που τραγουδάει και ο Χατζηγιάννης. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

Πρώτη χορεύτρια: Παρακαλώ πολύ, μπορεί τραγουδιστικά κάποιοι να θεωρούν ότι η Καλομοίρα Σαράντη... νιαουρίζει, αλλά στα χορευτικά κανείς δεν την πιάνει! Άλλωστε, πώς νομίζετε ότι κέρδισε την Ευρώπη στη Eurovision; Βγήκε στη σκηνή και πραγματικά την άλωσε. Γι αυτό και οι Ευρωπαίοι υποκλίθηκαν στο χορευτικό της ταλέντο.

Ρrima ballerina: Μήπως η πρώην οικοδέσποινα του «Πρωινού καφέ» ήθελε τελικά να γίνει μπαλαρίνα και να χορεύει στη «Λίμνη των κύκνων»; Μπα! Μάλλον θα προσπαθούσε να μπει στην ομάδα των δερβίσηδων. Τα κατάφερε; Εσείς τι λέτε; Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Καλύτερα να τραγουδάει: Ομολογουμένως είναι κούκλα η Καίτη Γαρμπή. Έχει ωραίο σώμα, αλλά ο χορός δεν είναι το δυνατό της σημείο, αν και η αντίφαση είναι ότι ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια στο μπαλέτο του Γιάννη Φλωρινιώτη. Παρ όλα αυτά, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, όταν οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Τα σχόλια που κάναμε παραπάνω για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ταιριάζουν... γάντι και στην περίπτωση της γνωστής τραγουδίστριας.

Θέλει τα «όπα» της: Της Φαίης Σκορδά της ταιριάζει αυτό που λέει ο σοφός λαός: «Σήκω πάνω να φανεί η αρχοντιά σου» ή κοινώς «φάτε μάτια ψάρια». Ωραίο λίκνισμα, τσιφτετελοκινήσεις τόσες όσες πρέπει, ενώ παρά το ανάστημα, καταφέρνει και «σπάει» άψογα τη μέση της. Ο κύριος από πίσω της ποιος είναι;

Sexy dance: Είναι αυτό που λέμε και από φωνή... κορμάρα! Για να κέρδισε και το βλέμμα του μπουζουξή δίπλα, κάτι παραπάνω θα ξέρει η Σάσα Μπάστα. Δεν θα σχολιάσουμε το πώς τραγουδάει, αλλά στο χορό δεν ξεβιδώνεται κιόλας δείχνει να τα καταφέρνει.

Σήκω, γαμπρέ και χόρεψε...: Τον «Μr Ζούγκλα» Μάκη Τριανταφυλλόπουλο δεν τον έχουμε δει ποτέ να χορεύει, αν και δεν λέει «όχι» σε νυχτερινές προσκλήσεις, ενώ στο τραγούδι έχει δώσει τα ρέστα του! Ωστόσο, ένα βράδυ έκανε εξαίρεση και χόρεψε. Πότε; Στο γάμο του! Παρόντες δεν ήμασταν για να κρίνουμε ιδίοις όμμασι τις χορευτικές ικανότητες του «Μr Κίτρινου Τύπου», ωστόσο αν κρίνουμε από τη φωτογραφία όπου προσέχει την κίτρινη διαχωριστική γραμμή (σ.σ.: μάλλον για να μην την περάσει), πιθανόν να μετρούσε τα βήματά του. Καλά, η Κιμ δίπλα τίποτα δεν του έμαθε;