Τέσσερις μέρες στο Άγιο Όρος

07.08.2008
Ένας ακόμα ηθοποιός βρίσκει τη γαλήνη που του λείπει στη χερσόνησο του Άθω. Ο λόγος για τον Φώτη Σπύρο, το γνωστό Νικόλα από το σίριαλ «Μαρία η άσχημη», που για τέσσερις μέρες και νύχτες έζησε σαν ασκητής σε μονή του Αγίου Όρους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός ηθοποιός επισκέπτεται την ιερή κοινότητα του Αγίου Όρους, όπου ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοί του βρίσκουν «καταφύγιο», προκειμένου να ηρεμήσουν και να... φορτίσουν τις μπαταρίες τους για το δύσκολο πρόγραμμα που το επάγγελμά τους απαιτεί να ακολουθούν. Όσον αφορά τον Φώτη, κάθε φορά που παραμένει σε ένα από τα κελιά κάποιου μοναστηριού του Αγίου Όρους αισθάνεται ότι αλλάζει ως άνθρωπος προς το καλύτερο και ας πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παιδιά της γενιάς του. Την πρώτη φορά που βρέθηκε εκεί ήταν μετά την παρότρυνση ενός φίλου του, παρότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα τον πείσει.

Όχι μόνο τον έπεισε, όμως, τότε, αλλά έκανε τον Φώτη να έχει την ανάγκη κάποιες φορές να συμβιώσει με τους μοναχούς και να κάνει από δουλειές του κήπου μέχρι να καθαρίζει πατάτες, αλλά και να εξομολογείται.

Οι φίλοι και συνάδελφοί του βέβαια γνώριζαν πως αυτό το τετραήμερο ο ηθοποιός έλειπε σε ταξίδι στο εξωτερικό. Δεν είναι ότι ήθελε να τους πει ψέματα, αλλά είναι της άποψης πως κάποια πράγματα καλύτερα να μην αποκαλύπτονται. Ακόμα και στην περίπτωσή μας, όταν επικοινωνήσαμε μαζί του προκειμένου να μας επιβεβαιώσει την είδηση, μετά από αρκετή ώρα μας αποκάλυψε ότι τις ημέρες που έλειπε βρισκόταν στο Άγιο Όρος, χωρίς όμως να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Τέλος, όσον αφορά την καριέρα του, οι προτάσεις που έχει δεχθεί μετά τις επιτυχημένες του συμμετοχές στο «Μαρία η άσχημη» και στο «Κόκκινο δωμάτιο» είναι πολλές και ορισμένες μάλιστα ιδιαίτερα δελεαστικές! Β.Σ.