Το άδοξο τέλος μιας επιτυχημένης καριέρας

21.03.2011
O Τσάρλι Σιν, το πάλαι ποτέ καλό παιδί με το πηγαίο χιούμορ και την πολιτική του εγρήγορση, βρίσκεται σήμερα στο κέντρο της πιο αρνητικής διασημότητας που γνώρισε ποτέ κάποιος που υπέκυψε στις καταχρήσεις.

Kανείς δεν είναι σίγουρος πότε ακριβώς μεταπήδησε ο Τσάρλι Σιν από τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου ηθοποιού της αμερικανικής τηλεόρασης στα πρωτοσέλιδα που διασκέδαζαν χαιρέκακα για την πτώση του. Το ποινικό μητρώο του Σιν άρχισε να «λερώνεται» ήδη από τις αρχές του ’90, όταν έπειτα από μια συμπλοκή πυροβόλησε κατά λάθος την τότε αραβωνιαστικιά του Κέλι Πρέστον.Το 1995 το όνομά του βρέθηκε στη διάσημη ατζέντα της Χάιντι Φλάις ως ενός από τους πελάτες του πολυτελείας οίκου ανοχής της, ενώ το 1998 μπήκε στο νοσοκομείο ύστερα από υπερβολική δόση κοκαΐνης, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε υποχρεωτική αποτοξίνωση. Το 2000 τον βρήκε «καθαρό» στην TV, πρωταγωνιστή από το 2002 στο Two And A Half Men, το sitcom που θα τον μεταμόρφωνε σε έναν από τους πιο δημοφιλείς σταρ της Αμερικής και παντρεμένο με την Ντενίζ Ρίτσαρντς. Το 2005 όμως η αποκάλυψη πως η Ρίτσαρντς ζήτησε διαζύγιο κατηγορώντας τον Σιν για χρήση ναρκωτικών και βίαιη συμπεριφορά σε αυτήν και τα δυο τους παιδιά ξαναθύμισε σε όλους την κακή πλευρά του τότε 40χρονου.

Από τότε και μέχρι σήμερα οι σχέσεις του Τσάρλι Σιν με τη Δικαιοσύνη και τα κέντρα αποτοξίνωσης είναι πιο καλές από αυτές που έχει με τους συνεργάτες του. Το 2009 συνελήφθη για απάτη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή, ενώ του απαγορεύθηκε δικαστικά η χρήση όπλου στο μέλλον. Ενδιάμεσα παντρεύτηκε για τρίτη φορά στη ζωή του με την ηθοποιό Μπρουκ Μίλερ, με την οποία χώρισε το 2010, χάνοντας όπως και στο προηγούμενο διαζύγιό του την κηδεμονία των δίδυμων παιδιών του με τη Μίλερ. Παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του, ο Σιν αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2010 να κάνει ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα για να μπει σε κλινική αποτοξίνωσης. Τον Οκτώβριο όμως κι ενώ είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια με αμοιβή 1,8 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο, ο Σιν συνελήφθη έχοντας προκαλέσει ζημιές 7.000 δολαρίων σε διάσημο ξενοδοχείο έπειτα από μια βραδιά χρήσης ναρκωτικών και αλκοόλ. Τον Ιανουάριο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και αποφάσισε να συνεχίσει την αποτοξίνωση στο σπίτι του αναγκάζοντας το CBS να ακυρώσει το sitcom μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Σιν για τον δημιουργό της σειράς. Με την εκπομπή σε αβέβαια χέρια, ο Σιν ζήτησε 3 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο, ανακαλώντας λίγο αργότερα τη δήλωσή του όταν είδε σε γκάλοπ το 71% των Αμερικανών να στέκεται απέναντί του εχθρικά.

Και κάπως έτσι σε λίγα μόλις χρόνια,ο πάλαι ποτέ αγαπημένος σταρ των Αμερικανών έγινε το ανέκδοτο της ημέρας. Στις 7/3, ο Σιν απολύθηκε επίσημα από τη σειρά ξεκινώντας νέο κύκλο δηλώσεων. Εχοντας παραδεχτεί πως έχει παρασυρθεί από τα ναρκωτικά και το ποτό ζώντας το «πάρτι της ζωής του», ο Σιν άρχισε να αμφισβητεί την απόλυσή του, επιτέθηκε στον Τζον Στάμος όταν το όνομά του ακούστηκε ως το πιο πιθανό για την αντικαταστάσή του. Η ιατρική βοήθεια που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να ζητήσει μοιάζει ωστόσο ανίκανη να αναστρέψει το κακό κλίμα και η θεαματική πτώση του μοιάζει το μόνο πράγμα για το οποίο στο μέλλον θα θυμάται κάποιος το παιδί που κάποτε ξεκινούσε μια θριαμβευτική καριέρα παίζοντας στο Platoon και το Wall Street, διαφοροποιούμενος από το βαρύ όνομα του πατέρα του.

Recordman

Μπορεί ο Τσάρλι Σιν να μην κερδίζει στη ζωή, αλλά το όνομά του συγκαταλέγεται πλέον στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αφού ο Σιν κατέχει το ρεκόρ του ανθρώπου που ο λογαριασμός του στο twitter έφτασε πιο γρήγορα από οποιονδήποτε να μετρά 1 εκατομμύριο followers. Ο λογαριασμός του (@CharlieSheen) άνοιξε την 1η Μαρτίου και μέσα σε 25 ώρες και 17 λεπτά παραπάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες τον «ακολούθησαν» θέλοντας να μάθουν από πρώτο χέρι τα πάντα γύρω από τη ζωή του. Ο Σιν κατέχει επίσης το ρεκόρ του πιο ακριβοπληρωμένου ηθοποιού ανά επεισόδιο, με 1,25 εκατ. δολάρια αμοιβή για κάθε επεισόδιο του Two And A Half Men, που πλέον ανήκει στο παρελθόν.

  • Στο τελευταίο σκαλί
    Φανερά καταβεβλημένος, ζει σήμερα στο ίδιο σπίτι με δύο γυναίκες («οι θεές μου», όπως τις αποκαλεί), την πορνοστάρ Μπρι Ολσον και το μοντέλο Νάταλι Κένλι, ενώ οι δύο πρώην αρνούνται να του εμπιστευτούν έστω και για λίγο τα παιδιά τους.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΡΑΝΑΚΗΣ