Τιτιβίσματα

14.03.2011
Εγινε μανία, πρωταγωνίστησε στο Διαδίκτυο και είναι η αγαπημένη υπηρεσία των σταρ ανά τον κόσμο.

Εγινε μανία, πρωταγωνίστησε στο Διαδίκτυο και είναι η αγαπημένη υπηρεσία των σταρ ανά τον κόσμο. Μετά το Facebook, ξεπήδησε το Twitter, το οποίο στις αρχές του 2009 είδε τους χρήστες του να εκτινάσσονται στα ύψη. Στο εξωτερικό, πολιτικοί (Μπαράκ Ομπάμα), τραγουδιστές (Μπρίτνεϊ Σπίαρς), ηθοποιοί (Τομ Χανκς), παρουσιαστές και κάθε λογής σελέμπριτι ξεσπαθώνουν στο Twitter καθημερινά.

Τι είναι όμως το Twitter, ελληνιστί τιτιβίσματα; Είναι μία υπηρεσία, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να κρατάτε επαφή, να ενημερώνετε και να ενημερώνεστε για τις καθη­μερινές δραστηριότητες φίλων, συγγενών και γενικότερα ανθρώπων που σας ενδιαφέρουν μέσω του Ιντερνετ. Ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει φωτο­γραφίες σε πραγματικό χρόνο ή να μοιραστεί την τοποθεσία του κ.ά. χρησιμο­ποιώντας τον υπολογιστή του ή το τηλέφωνό του. Πολλοί από τους εγχώριους τηλεο­πτικούς σταρ έχουν «ασπαστεί» το Twitter και αρκετοί το χρησιμοποιούν μανιωδώς!

Μάλιστα, πολλές φορές προβαίνουν σε αποκα­λύψεις για τα επαγγελματικά ή τα προσωπικά τους. Ελεονώρα Μελέτη, Φώτης Σεργουλόπουλος, Πόπη Τσαπανίδου, Ναταλία Γερμανού, Κατερίνα Γκαγκάκη, Σάκης Ρουβάς, Αννα Βίσση, Δούκισσα Νομικού, Τζένη Μπαλατσινού κ.ά. έχουν βάλει το Twitter για τα καλά στη ζωή τους και επικοινωνούν μεταξύ τους ανελλιπώς. Μπήκαμε στους λογα­ριασμούς Twitter 12 τηλεοπτικών προσώπων και σας παρουσιά­ζουμε τι γράφουν, τι φωτο­γραφίες «ανεβάζουν» και τι λένε μεταξύ τους.

Ελεονώρα Μελέτη
Τα βατράχια, ο χωρισμός και η Gucci τσάντα

Είναι ίσως η πιο τολμηρή «διάσημη» του εγχώριου σταρ-σύστεμ που γράφει συνεχώς στο προφίλ της. Δεν κρύβεται, γράφει αυτό που πραγματικά πιστεύει, δεν φοβάται να απαντήσει και να τα βάλει με όσους την κριτικάρουν. Ενημέρωσε τους διαδικτυακούς φίλους της για τον χωρισμό της με τον Γιάννη, απάντησε στα όσα έγραψε γι’ αυτήν η Ντέπυ Γκολεμά, συνομιλεί τακτικά με τις φίλες της, Ναταλία Γερμανού, Βίκυ Καγιά κ.ά. και ενημερώνει διαρκώς για τις κινήσεις της. «Μπαίνω στο Star. Απ’ έξω ακούγονται βατράχια!

Αληθινά! Κουάξ κουάξ! Είμαι περήφανη που δουλεύω στην εξωτική Κηφισιά», έγραφε πριν από λίγες μέρες, ενώ το προπερασμένο Σαββατοκύ­ριακο έγραψε ότι ξέχασε πως παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων. Οταν χώρισε ενημέρωσε ότι βρέθηκε με φίλες της, με τις οποίες συζήτησαν πως είναι βλακεία να παντρεύεσαι. Κάνει κριτική στα τηλεοπτικά προγράμματα και... αγαπημένο της είναι οι «Οικογενειακές ιστορίες», για τις οποίες γράφει: «Οικογενειακές ιστορίες: μάνα δεν έχει να δώσει χρήματα στο παιδί της γιατί έχει χρέη και φοράει τη μεγάλη Gucci του 2010!!! Κλαίαιαωωωωω.

Ποιος το βλέπειιιιιιιιι, πιο τραγικό πεθαίνεις».

Επίσης παίρνει θέση για τις κόντρες με κουίζ του τύπου:

«Τι μου δίνετε για να σας πω το όνομα αυτής που θέλει να φάει τη θέση της Γερμανού;;;;;». Ως πολυγραφότατη φυσικά θα σχολίαζε και τη Γιουροβίζιον και τη βραδιά του τελικού καλούσε τους φαν της να δουν την εκπομπή της το επόμενο πρωί που θα είχε την Αντιγόνη Ψυχράμη καλεσμένη και συχνά-πυκνά επιβεβαιώνει ότι σκέφτεται να πάει στο «Dancing» και μάλλον θα είναι. Εντεκα χιλιάδες άτομα διαβάζουν όσα γράφει κάθε μέρα.

Σίσσυ Χρηστίδου
Εχει 12.000... ακόλουθους

Η όμορφη παρουσιάστρια έχει αρκετούς φαν, που φτάνουν τα 12.000 άτομα, να την ακολουθούν καθημερινά. Εχει ανεβάσει πάνω από 2.270 σχόλια και πολλές φορές είναι αρκετά καυστικά. «Green room σου λέει μετά... Μαύρισε όλο και έμεινε μόνο και καταπράσινο το παπιόν...», σχολίασε για τη Γιουροβίζιον, όπως και: «Αχ! Πού ‘ναι η Ζέτα, ο Γιώργος, η Μπέτυ και τ’ άλλα παιδιά...», εννοώντας τη Μακρυπούλια και τον Καπουτζίδη. Συνομιλεί συχνά με την Ελεονώρα Μελέτη, την Αντα Λιβιτσάνου, τον Παύλο Σταματόπουλο, ενώ ανεβάζει και φωτογραφίες αλλά και νέα για τους Ονιράμα.

Γιώργος Καπουτζίδης
Θέατρο, tv και βραβεία

Ο ηθοποιός, σεναριογράφος και παρουσιαστής χρησιμοποιεί το Twitter, αν και όχι σε μόνιμη βάση. Λιτός και απέριττος, επικοινωνεί με τους φαν του και ενημερώνει για τις θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετέχει, αλλά και για τις τηλεοπτικές δουλειές, όπως τα βραβεία που παρουσίασε πρόσφατα στην Κύπρο μαζί με τη Δούκισσα Νομικού και μάλιστα ανέβασε και φωτογραφία.

Κατερίνα Γκαγκάκη
Σαν ημερολόγιο

Η λέιντι Γκάγκα του ΑΝΤ1 έχει Twitter και το χρησιμοποιεί λίγο σαν... ημερολόγιο. «Τι μέρα κι αυτή. Τώρα πολύ πολύ πολύ happy! Κι ας ματιάσει όποιος θέλει. Πολύ ευτυχισμένη!», έγραφε πριν από λίγες μέρες. «Θέλω να βγω στους δρόμους να τραγουδάω! Αλλά θα με μαζέψουν σίγουρα», είναι από τα πρόσφατα ποστ της.

Ευγενία Μανωλίδου
Αργησε αλλά μπήκε στον χορό

Το πιο πρόσφατο μέλος του Twitter είναι η μαέστρος πάνω και πριν απ’ όλα Ευγενία Μανωλίδου. Είδε... φως και μπήκε και τα ελάχιστα σχόλιά της αφορούν την εκπομπή της και το «Dancing with the stars». Γράφει: «ΑΠΟΡΙΑ: Πότε θα προλάβουν να κάνουν πρόβες για το πρώτο LIVE??? E???» και πρέπει να σημειώσω ότι η ορθογραφία απουσιάζει από το Twitter σχεδόν απ’ όλους - είναι η μόνη που χρησιμοποιεί σημεία στίξης, τονίζει τις λέξεις και όλα είναι όπως και καθωσπρέπει.

Δημήτρης Ουγγαρέζος
Σχόλια και ραντεβού στον... αέρα

Πολυθεσίτης και ερημοσπίτης, δεν θα μπορούσε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος να μην έχει Twitter. Ανεβάζει συχνά την άποψή του, ανταλλάσσει σχόλια και ανεβάζει φωτογραφίες με τους φίλους της, εντός και εκτός σόουμπιζ, όπως με τη Δούκισσα Νομικού, με την οποία τον συνδέει μία στενή φιλία, ενώ από τα πιο πρόσφατα σχόλιά του ήταν στο διάλειμμα της εκπομπής «Πρωινό Mou» στην οποία ήταν καλεσμένη η Ναταλία Γερμανού και ο παρουσιαστής έγραψε: «Η Ναταλία Γερμανού είναι από τους πιο κατασταλαγμένους ανθρώπους που έχω γνωρίσει». Συνήθως μιλά με τους φίλους του και κανονίζει εξόδους, όπως με τη Δούκισσα που της έγραψε: «Μη σε νοιάζει. Πιες νερό και θα σε πάω για βρώμικο μετά».

Βίκυ Καγιά
«Σελίδα» για φαν και τσατ

Ο λογαριασμός της στο Twitter είναι κάτι ανάμεσα σε fan page και τσατ. Δηλαδή ενημερώνει τους φαν της και μιλά μαζί τους ή με φίλους της. Ανεβάζει επαγγελματικά νέα της, σχολιάζει τη διεθνή επικαιρότητα, για το Next Top Model, για τα Οσκαρ κ.ά.

Ναταλία Γερμανού
«Κολλημένη»

Από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στο Twitter, με πολλά άτομα να την ακολουθούν, ενώ ανήκει και αυτή στους... κολλημένους. Μιλά διαρκώς με τους φίλους της, οι οποίοι κάθε Κυριακή τη βομβαρδίζουν με μηνύματα να αποκαλύψει το Νο1 του Chart Show. Στην τελευταία εκπομπή η Πόπη Τσαπανίδου σχολίασε: «Ωραία εκπομπή σήμερα. Και εντός ορίων νεανικού -44!», για να πάρει την απάντηση από τη Ναταλία: «Είναι κι αυτή η AGB το βάσανο Ποπάκι μου. Αλλά, τελικά, ο κόσμος αποφασίζει, όχι τα μηχανάκια!» Στη Σίσσυ Χρηστίδου έγραψε: «Είναι φυσιολογικό να κάνει τόσο κρύο στα καμαρίνια μας; Θέλουν να μας κάνουν αναγκαστική σύσφιξη;», για να πάρει απάντηση από την Κατερίνα Γκαγκάκη: «Να αρνηθείς να ντυθείς! Να βγεις με φόρμα και ζουπηχτό πουλόβερ! Τελείωσε. Επανάσταση! Δεν αντέχω το κρύο». Ενώ για την εμφάνιση της Τζένης Μπαλατσινού στο «Βράδυ» σχολίασε: «ΟΚ... Τέτοιο belly dance... Δεν έχω ξαναδεί!!! Είσαι είδωλο όπως έφυγες!!». Εχει τον πιο δημοφιλή λογαριασμό Twitter, με 18.000 άτομα να διαβάζουν τι γράφει.

Φώτης Σεργουλόπουλος
Ποστάρει συνέχεια...

Ο «Σερ Φώτης», όπως αυτοαποκαλείται στο Twitter, ποστάρει συνεχώς και γράφει ακόμα και όταν είναι στον αέρα της εκπομπής του. Ανεβάζει φωτογραφίες από το στούντιο, μοιράζεται με τους φίλους του απορίες όπως: «Ο σκύλος μου κατουράει τυχαία μέσα στο σπίτι ή τον βάζει ο σατανάς;» και ζητά τη συνδρομή όσων τον ακολουθούν στο Διαδίκτυο για να καταθέσουν ιδέες για θέματα στο «Φώτης και Μαρία Live». Τον ακολουθούν περίπου 4.000 άτομα.

Πόπη Τσαπανίδου
Χάι - τεκ

Η δημοσιογράφος χρησιμοποιεί το Twitter πάρα πολύ και κατά τη διάρκεια της εκπομπής για να επικοινωνεί με τους τηλεθεατές και ανεβάζει ειδήσεις, θέματα της εκπομπής της, επικοινωνεί με τους φαν και φίλους και είναι από τα πλέον χάι τεκ τηλεοπτικά πρόσωπα.

Χριστίνα Λαμπίρη
Ενέδωσε...

Ούτε η παρουσιάστρια του «Σούπερ Σταρ» κατάφερε να αντισταθεί στη γοητεία του Twitter και από τις 14 Ιανουαρίου έγινε μέλος της διαδικτυακής παρέας. Φυσικά τα τουίτ της το τελευταίο διάστημα αφορούσε τη Γιουροβίζιον.

Δούκισσα Νομικού
Οι τρίχες και ο Χόπκινς

Δεν χρησιμοποιεί τακτικά το Twitter αλλά δεν αμελεί να καλημερίζει τους φαν της και να ανταλλάσσει μηνύματα με τους φίλους της. Στη Ναταλία Γερμανού έγραψε: «Μόνο ίσια μαλλιά από δω και πέρα!! Εχουν δίκιο όλοι. Γουάου!», ενώ έκανε ξεκάθαρο στους φίλους της ότι ο αγαπημένος της ηθοποιός τελικά είναι ο Αντονι Χόπκινς, ενώ όταν πήγε να δει το «Αληθινό θράσος» των Κοέν βαριόταν στο σινεμά και ζήτησε μέσω του κινητού της από την Κατερίνα Γκαγκάκη να της κάνει παρέα ώσπου να τελειώσει η ταινία.

Γράφει ο Λευτέρης Μπιντέλας