Έχασε τη μάχη το μοντέλο που ζύγιζε 30 κιλά

30.12.2010
Την μάχη με τη ζωή έχασε σε ηλικία των 28 ετών η Γαλλίδα Ιζαμπέλ Καρό (Isabelle Caro), το μοντέλο και ηθοποιός που έγινε γνωστό παγκοσμίως από τις αφίσες για την καμπάνια κατά της νευρικής ανορεξίας.
Την μάχη με τη ζωή έχασε σε ηλικία των 28 ετών η Γαλλίδα Ιζαμπέλ Καρό (Isabelle Caro), το μοντέλο και ηθοποιός που έγινε γνωστό παγκοσμίως από τις αφίσες για την καμπάνια κατά της νευρικής ανορεξίας.

Όπως αποκάλυψε η δασκάλα υποκριτικής της άτυχης κοπέλας, Daniele Dubreuil-Prevot, η Καρό πέθανε στις 17 Νοεμβρίου μετά από νοσηλεία για πνευμονοπάθεια, λίγες ημέρες αφ' ότου είχε επιστρέψει στη Γαλλία από επαγγελματικό ταξίδι στο Τόκυο.

Η γυμνή φωτογράφηση του μοντέλου το 2007 στο φακό του Ιταλού φωτογράφου Ολιβιέρο Τοσκάνι (Oliviero Toscani), με εμφανέστατα τα σημάδια της ανορεξίας στο σκελετωμένο σώμα και το πρόσωπό της, είχε προκαλέσει σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ σε πολλά κράτη είχε απαγορευτεί η προβολή και δημοσιοποίηση των φωτογραφιών της καμπάνιας.

Η Καρό που διατηρούσε το προσωπικό της μπλογκ, είχε δημοσιοποιήσει πως υπέφερε από ανορεξία από τα 13 της χρόνια και ήταν αποτέλεσμα των δύσκολων παιδικών χρόνων που είχε περάσει. Την περίοδο της φωτογράφισης, το μοντέλο με ύψος 1,63 ζύγιζε μόλις 32 κιλά ενώ παλαιότερα είχε πέσει σε κώμα.

Όπως είχε πει η ίδια, αποφάσισε να συμμετάσχει στην καμπάνια και να φωτογραφηθεί γυμνή σε μια προσπάθειά της να αφυπνίσει τον κόσμο και να καταστήσει σαφείς τους κινδύνους που επιφέρει η πρακτική της αποχής από το φαγητό.

"Εάν δεν τρως αρρωσταίνεις και πεθαίνεις. Έκρυβα το πρόβλημά μου για πολύ καιρό. Τώρα θέλω να δείξω το σώμα μου χωρίς φόβο παρόλο που ξέρω ότι σοκάρει", είχε δηλώσει τότε!

Η εν λόγω καμπάνια κατά της ανορεξίας ήταν πρωτοβουλία του ιταλικού Οίκου μόδας "Flash & Partners" και σκοπός ήταν να γίνει εμφανής σε κάθε νέο κορίτσι η σκληρή πραγματικότητα της ασθένειας αυτής.

Πρόσφατα, η Καρό είχε εμφανιστεί στο σόου της Τζέσικα Σίμπσον (Jessica Simpson) με τίτλο "The Price of Beauty", όπου είχε μιλήσει για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, ενώ το 2008 είχε κυκλοφορήσει και η αυτοβιογραφία της με τίτλο "The Little Girl Who Didn't Want to Get Fat" (Το μικρό κορίτσι που δεν μπορούσε να παχύνει)!

Κατερίνα Πατούλια