Ανανέωσε τώρα την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα

21.05.2009
Και να το πάλι μπροστά σου το αιώνιο πρόβλημα. Μία ντουλάπα γεμάτη ρούχα κι εσύ δεν έχεις τίποτα να φορέσεις! Πόσες φορές πρέπει να το πούμε; Δεν είναι το ίδιο το ρούχο που ξεχωρίζει αλλά ο τρόπος με τον οποίον θα το φορέσεις. Εντάξει, δεν είναι κακό να πας για shopping, αρκεί να φροντίσεις να προμηθευτείς

Και να το πάλι μπροστά σου το αιώνιο πρόβλημα. Μία ντουλάπα γεμάτη ρούχα κι εσύ δεν έχεις τίποτα να φορέσεις! Πόσες φορές πρέπει να το πούμε; Δεν είναι το ίδιο το ρούχο που ξεχωρίζει αλλά ο τρόπος με τον οποίον θα το φορέσεις. Εντάξει, δεν είναι κακό να πας για shopping, αρκεί να φροντίσεις να προμηθευτείς αυτά που πραγματικά σου λείπουν και όχι να κάνεις περιττές αγορές απλά και μόνο επειδή βαριέσαι να κάθεσαι σπίτι! Με μερικές στρατηγικές κινήσεις, μπορείς να ανανεώσεις τα καλοκαιρινά ρούχα και αξεσουάρ χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Βήμα πρώτο: οργάνωσε την ντουλάπα σου. Μάλλον ήρθε η ώρα να ανεβάσεις στο πατάρι τα χειμερινά ρούχα και να αφήσεις ρούχα μόνο για τα καλοκαιρινά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαθέσεις χρόνο για να κάνεις αυτήν τη διαδικασία και στη συνέχεια να χωρίσεις τα ρούχα σε κατηγορίες. Μία στοίβα τα φορέματα, μία τα παντελόνια, μία τα t-shirts κλπ. Αν σου ακούγεται βαρετό, φτιάξε ατμόσφαιρα προκειμένου να γίνει πιο ευχάριστο. Μουσική στη διαπασών και ένας κρύος χυμός θα σου φτιάξουν τη διάθεση.

Βήμα δεύτερο: μήπως να χαρίσεις τίποτα; Αφού το ξέρεις κάθε χρόνο, ότι πάντα θα αγοράζεις και κομμάτια που ή δεν θα βάλεις ποτέ ή θα καταχωνιαστούν στην ντουλάπα μετά από λίγο καιρό. Αφού δεν σκοπεύεις να τα βάλεις ούτε κι αυτήν τη χρονιά, άσε τη γενναιοδωρία σου να επικρατήσει! Χάρισε μερικά στις φίλες σου που έχουν παρόμοιο στυλ ή... ακόμα καλύτερα- δώρισέ τα στην εκκλησία της γειτονιάς φροντίζοντας να είναι απλά. Μην δώσεις σε άστεγους τίποτα λαμέ ή φορέματα με παγέτες!

Βήμα τρίτο: φτιάξε κατάλογο: κάνε μία λίστα με αυτά που ήδη έχεις και τους πιθανούς συνδυασμούς ρούχων που έχεις στο μυαλό σου. Στο τέλος, σημείωσε τα ρούχα που σου λείπουν και διατίθεσαι να αγοράσεις και που είναι in fashion αυτό το καλοκαίρι. Προσοχή: φρόντισε να μην αγοράσεις ένα ίδιο ρούχο εκτός αν το πρώτο είναι για... πέταμα.

Βήμα τέταρτο: προσοχή στα φορέματα: κατά πάσα πιθανότητα, ίσως έχεις 2-3 φορέματα στην ντουλάπα σου που είναι μονόχρωμα και τα θεωρείς υπερβολικά απλά. Και σκέφτεσαι να τα δώσεις επιτόπου για να πάρεις καινούρια. Μην βιάζεσαι διότι το απλό φόρεμα αλλάζει εντελώς με τα κατάλληλα αξεσουάρ και το κατάλληλο μακιγιάζ! Γι αυτό σκέψου προτού κάνεις βιαστικές κινήσεις. Εξάλλου, όπως παρατηρούμε, η φετινή μόδα μοιάζει αρκετά με την περσινή κι έτσι θα χρειαστεί να αγοράσεις πολύ λίγα πράγματα.

Βήμα πέμπτο: να αλλάξω μαγιό; Αν σου κάνει ακόμα, και αν δεν είναι... ντεμοντέ, φυσικά και να το κρατήσεις. Μην ξεχνάς ότι μπορείς να συνδυάσεις διαφορετικό πάνω μαγιό με το κάτω για έξτρα στυλ, αρκεί να μην είναι τραγικός ο χρωματικός συνδυασμός. Προτίμησε τα μονόχρωμα γιατί τα πολλά σχέδια μαζί δεν τα λες ταιριαστά.

Βήμα έκτο: και τώρα πήγαινε για shopping! Εφόσον έχεις βεβαιωθεί ότι θα αγοράσεις αυτά που χρειάζεσαι πραγματικά, επισκέψου μαγαζιά με λογικές τιμές (αφού του χρόνου πάλι θα ψωνίζεις) και πάρε ό,τι σου λείπει. Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα σου είναι:

  • Λεπτή ζακέτα σε γήινο χρώμα
  • Απλό αέρινο φόρεμα
  • Παντελόνι με ρίγα
  • Απλά t-shirts