Πώς να διαλέξεις μάξι φόρεμα

15.12.2008
Είναι η επιτομή της θηλυκότητας και δίνει... άλλον αέρα στο στιλ σου. Έχε πάντα όμως κατά νου ότι σημαντικό ρόλο παίζει ο σωματότυπος και πάνω απ’όλα το ύψος σου! Το καλοκαίρι ήταν ένα από

Είναι η επιτομή της θηλυκότητας και δίνει... άλλον αέρα στο στιλ σου. Έχε πάντα όμως κατά νου ότι σημαντικό ρόλο παίζει ο σωματότυπος και πάνω απ’όλα το ύψος σου! Το καλοκαίρι ήταν ένα από τα must αλλά το ίδιο ισχύει και τώρα, ενόψει των γιορτών. Με τα κατάλληλα παπούτσια και αξεσουάρ, θα ξεχωρίσεις σίγουρα!

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ:

  • Μάξι φόρεμα
  • Ψηλοτάκουνα παπούτσια
  • Τεράστια κοσμήματα
  • Μεγάλη τσάντα ή φάκελο

Βήμα πρώτο: ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ: εάν ανήκεις στις πληθωρικές γυναίκες, προτίμησε ένα φόρεμα που στενεύει στη μέση. Επιπλέον, επειδή τα περισσότερα μάξι είναι φουσκωτά προς τα κάτω και κάθονται στο σώμα όπως οι τουνίκ, καλό είναι να είναι στενά στη μέση για λιγότερο όγκο. Τα περισσότερα φορέματα αυτού του μήκους είναι σε γραμμή Α. Θα σε βολέψουν απίστευτα ειδικά αν είσαι γυναίκα-αχλάδι, καλύπτοντας τυχόν ατέλειες. Το ίδιο όμως ισχύει και για τις γυναίκες-μήλο, που θέλουν να καλύψουν περιττά κιλά στην περιοχή της κοιλιάς και του στομαχιού. Τα εφαρμοστά μάξι κολακεύουν αυστηρά τις ψηλόλιγνες γυναίκες.

Βήμα δεύτερο: ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ: να προτιμάς τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, σε περίπτωση που ο Θεός δεν σε προίκισε με δίμετρο παράστημα! Επίσης, δίνει πάντα την εικόνα της ψηλόλιγνης φιγούρας ακόμα και αν έχεις λίγα παραπανίσια κιλάκια. Εάν είσαι ψηλή και λεπτή, σου επιτρέπουμε να βάλεις επίπεδα παπούτσια για να μην δείχνεις και... γιγαντιαία! Τα αθλητικά παπούτσια αποκλείονται.

Βήμα τρίτο: ΑΞΕΣΟΥΑΡ: φόρα μεγάλα κοσμήματα και πάρε τεράστια τσάντα για να δώσεις μεγαλύτερη ‘ένταση’ στο στιλ σου! Πολύ απλά, το μάξι φόρεμα είναι στιλ μποέμ ή χίπικο και για να ολοκληρωθεί, θέλει έντονα, πολύχρωμα αξεσουάρ(ανάλογα με το χρώμα του φορέματος φυσικά!)

Βήμα τέταρτο: ΧΡΩΜΑ: εάν μιλάμε για μονόχρωμα, πρόβλημα ουδέν. Οι φετινές απόλυτες αποχρώσεις είναι αυτές του μωβ, κυπαρισσί, μπλε ηλεκτρίκ αλλά και το-all time classic-μαύρο. Τα κορίτσια που είναι petites, πρέπει να αποφεύγουν τα έντονα, μεγάλα σχέδια όπως λουλούδια ή εμπριμέ. Μπορούν να τα φορέσουν αλλά σε μικρό μέγεθος για μην κάνουν μπαμ και τις ‘εξαφανίζουν’.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: προτίμησε τα στράπλες γιατί δείχνουν μακρύτερο το λαιμό και τον κορμό σε σχέση με αυτά που έχουν τιράντες. Αν κρυώνεις πολύ, μπορείς να τα συνδυάσεις με ένα λεπτό ζιβάγκο από μέσα ή ένα απλό μακό, δίνοντας μία casual νότα στο στιλ σου. Σε πιο επίσημες περιστάσεις, μπορείς να το φορέσεις και σκέτο έχοντας μία φαρδιά πασμίνα στους ώμους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ