Ολοκαίνουριο στυλ με λίγα λεφτά

12.03.2008
Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να εκφράζεσαι είναι και το προσωπικό σου στυλ! Σημασία έχει να διατηρείς αυτά τα στοιχεία που σε κάνουν μοναδική και ιδιαίτερη χωρίς να χάνεις την αίσθηση του καλού γούστου! Πάρε μερικές ιδέες για το πώς θα το πετύχεις...

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να εκφράζεσαι είναι και το προσωπικό σου στυλ! Σημασία έχει να διατηρείς αυτά τα στοιχεία που σε κάνουν μοναδική και ιδιαίτερη χωρίς να χάνεις την αίσθηση του καλού γούστου! Πάρε μερικές ιδέες για το πώς θα το πετύχεις...

Τι θα χρειαστείς:

1)έναν καθρέφτη

2)πολλή αυτοπεποίθηση

Βήμα πρώτο: μάθε σε ποια κατηγορία γυναίκας ανήκεις! Είσαι παραδοσιακή, μοντέρνα σούπερ-μοδάτη, αθλητική ή του πιο... ανδρόγυνου στυλ;

Βήμα δεύτερο: καθόρισε τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις με το στυλ σου. Αν, ας πούμε, θέλεις να μένεις αξέχαστη, γίνε πιο σικ ή πειραματίσου περισσότερο με τη μόδα.

Βήμα τρίτο: μην φοβάσαι να αντιγράψεις ένα στυλ. Κάντο δικό σου προσαρμόζοντάς το πάντα στα δικά σου μέτρα και στη δική σου προσωπικότητα.

Βήμα τέταρτο: κάνε μία αλλαγή με την οποία θα νιώθεις άνετα όπως τα μαλλιά σου, την γκαρνταρόμπα ή μερικά από τα αξεσουάρ που φοράς. Δεν είναι αναγκαίο να αγοράσεις καινούρια πράγματα. Μπορείς να μεταποιήσεις αυτά που ήδη έχεις, κάνοντάς τα πιο μοντέρνα. Για παράδειγμα, αν βαρέθηκες το ρολόι σου, μην ξοδέψεις μια περιουσία αγοράζοντας καινούριο! Άλλαξε απλά λουράκι.

Βήμα πέμπτο: αν θέλεις να κάνεις μια ριζική αλλαγή στο χτένισμα ή στο χρώμα, κάντο σταδιακά για να το συνηθίσεις σιγά σιγά και να είσαι σίγουρη ότι σου ταιριάζει.

Βήμα έκτο: εάν διαλέξεις ένα τολμηρό χρώμα για την γκαρνταρόμπα σου, δοκίμασέ το πρώτα σε αξεσουάρ όπως γραβάτα ή μαντίλι. Όπως και να'χει, ξέχασε τα βαρετά, αυστηρά χρώματα και δοκίμασε και άλλες αποχρώσεις που θα σου πηγαίνουν. Θα δεις που θα αλλάξει και η διάθεσή σου προς το καλύτερο!

Βήμα έβδομο: μπορείς να επενδύσεις σε αξεσουάρ όπως είναι τα γυαλιά, βιντάζ τσάντες, μεγάλες καρφίτσες, χρωματιστές κάλτσες ή και σκουφάκια. Μην αγοράσεις πολλά. Απλά φρόντισε να έχεις δύο επιλογές που να συνδυάζονται με τα περισσότερα ρούχα σου. Είναι ένας φθηνός και ασφαλής τρόπος από όπου μπορείς να ξεκινήσεις τις αλλαγές.

Βήμα όγδοο: είναι σημαντικό να εξοπλίσεις την γκαρνταρόμπα σου με βασικά κομμάτια, όπως λευκά μπλουζάκια, μαύρα παπούτσια-είτε ίσια είτε γόβες- αλλά και το θρυλικό πλέον μαύρο φόρεμα, ώστε να μπορείς να τα συνδυάζεις με πιο... εκκεντρικά κομμάτια!

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ: ότι το να είσαι στη μόδα, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να την ακολουθείς τυφλά! Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις τι σου πηγαίνει και τι... απαγορεύεται να φοράς. Εξάλλου, εσύ την ορίζεις, και όχι αυτή εσένα!