Η φεμινιστική δήλωση της Chiara Ferragni στο Sanremo έχει δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις

08.02.2023
Η φεμινιστική δήλωση της Chiara Ferragni στο Sanremo έχει δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις
Σε συνεργασία με την Maria Grazia Chiuri, η γνωστή influencer με το look της πέρασε ένα σημαντικό μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Το πρώτο επεισόδιο του φετινού Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, του σημαντικότερου μουσικού διαγωνισμού της Ιταλίας μεταδόθηκε στην ιταλική τηλεόραση. Εκτός από τις μουσικές εμφανίσεις, η παρουσιάστρια του φεστιβάλ, Chiara Ferragni, προκάλεσε σάλο με τις τέσσερις διαφορετικές εμφανίσεις της από τον οίκο Dior.

Αυτά είναι τα πιο hot fashion brands παγκοσμίως

Η γνωστή influencer εμφανίστηκε αρχικά με ένα κλασικό φόρεμα που είχε γραμμένες πάνω του τις λέξεις "Pensati libera" (σκέψου ελεύθερα). "Οι απλές αλλά ισχυρές λέξεις προέρχονται από μια φωτογραφία της εικαστικού Claire Fontaine. Ελπίζουμε ότι οι λέξεις θα εμπνεύσουν όλες τις γυναίκες να αισθάνονται ελεύθερες — ακόμη και (ή ειδικά) όταν αυτό σημαίνει να αψηφούν τις κοινωνικές προσδοκίες", έγραψε στην ανάρτηση της στο Instagram.

{https://www.instagram.com/p/CoX-8YWo6MT/}

Το δεύτερο φόρεμα του Dior το οποίο φόρεσε η Chiara Ferragni ήταν ένα στενό, nude φόρεμα, καλυμμένο με χιλιάδες μικροκρυστάλλους. Πιο σκούρα κρύσταλλα τοποθετήθηκαν στις θηλές και στον αφαλό της, δίνοντας την εντύπωση ότι στεκόταν γυμνή στη σκηνή. "Το να ντύνεις μια γυναίκα με ένα γυμνό φόρεμα σημαίνει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει, ότι είναι ανέγγιχτη, ότι δίνει στο σώμα της ένα νόημα που ξεπερνά την ανδρική επιθυμία", γράφει η δημιουργική διευθύντρια του Dior, Maria Grazia Chiuri. "Το γυμνό εξοργίζει τους ανθρώπους επειδή η έλλειψη σεμνότητας του σώματος θεωρείται επίθεση στην ηθική. Αυτό το φόρεμα είναι μια ωδή στην ομορφιά του γυναικείου σώματος σε μια εποχή που τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών απειλούνται σε ορισμένες χώρες, όπως και η ελευθερία τους να σπουδάζουν και να εργάζονται και το δικαίωμά τους σε μια ειρηνική ζωή που καταπατήθηκε από τον πόλεμο".

{https://www.instagram.com/p/CoYMod8oJAB/}

Πέθανε ο Paco Rabanne σε ηλικία 88 χρονών

Το τρίτο φόρεμα της Ferragni ήταν μια δήλωση κατά της βίας. "Με αυτό το φόρεμα φέρνουμε στη σκηνή του θεάτρου Ariston μέρος της κριτικής της Chiara για την εμφάνισή της, το σώμα της και πάνω απ' όλα την ελευθερία της να νιώθει γυναίκα και μητέρα. Τα λόγια περιφρόνησης που είναι κεντημένα με μαύρες χάντρες είναι πραγματικές προσβολές που αφήνουν οι haters κάτω από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει καθημερινά στο Instagram", είπε η Maria Grazia Chiuri, με την Chiara να προσθέτει: "Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλες τις γυναίκες να μην αφήνουν τους haters να τις καταδικάζουν, γιατί μόνο οι απόψεις εκείνων που μας υποστηρίζουν έχει πραγματικά σημασία".

{https://www.instagram.com/p/CoYRj8Qofog/}

Το τέταρτο φόρεμα του Dior που φόρεσε η Chiara Ferragni στο φεστιβάλ ήταν το φόρεμα Cage. Ονομάστηκε έτσι για να "απελευθερώσει τις νέες γενιές από τα έμφυλα στερεότυπα στα οποία οι γυναίκες αισθάνονται συχνά παγιδευμένες". Η κόρη της, Vittoria, φωτογραφήθηκε στο Instagram με τη μαμά της με μια μίνι εκδοχή του ίδιου φορέματος.

{https://www.instagram.com/p/CoYU8M_IiRY/}

Τελευταία τροποποίηση στις 08.02.2023 - 19:19