Jackie 1961: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη διάσημη τσάντα της Gucci

26.01.2023
Jackie 1961: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη διάσημη τσάντα της Gucci
Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά λίγες αγορές αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου, όπως ακριβώς η περίφημη Jackie Bag της Gucci.

Oνομάστηκε έτσι από την Jackie Onassis Kennedy που έκανε την τσάντα διάσημη όταν την έβλεπαν συνεχώς πάνω της τη δεκαετία του 70. Μάλιστα η κομψή τσάντα σε σχήμα μισοφέγγαρου είχε εντελώς διαφορετικό όνομα όταν μπήκε για πρώτη φορά στην ντουλάπα της πρώην Πρώτης Κυρίας.

Αρχικά ενώ της είχε δοθεί το προσωνύμιο G1244 κατά την κυκλοφορία της το 1961, η Gucci άρχισε τελικά να την αναφέρει ως «the Jackie», καθώς η Jackie Onassis Kennedy φωτογραφιζόταν μαζί της τόσο συχνά. Το σικ στυλ της την καθιστούσε ως μία από τις πιο αγαπημένες της τσάντες όσο ζούσε στο Μανχάταν μετά την προεδρία, κάνοντας την τσάντα διάσημη.

Ωστόσο, δεν θα γινόταν επίσημα γνωστή ως Jackie 1961, αν ο Alessandro Michele δεν αποφάσιζε να αναβιώσει την τσάντα το 2020. Ο πρώην creative director επανέφερε την κλασική τσάντα σε νέα μεγέθη (έκανε το ντεμπούτο της σε μια μίνι επιλογή), υπέροχα χρώματα και διάφορα υλικά στο ανδρικό σόου της Gucci για το Φθινόπωρο 2020 στο Μιλάνο. Ο Michele έδωσε επίσης την εκσυγχρονισμένη της εικόνα με μια γυαλιστερή, χρυσή κλειδαριά.

Boy Bag της Chanel: Η ιστορία της εμβληματικής τσάντας του πολυτελούς οίκου

Σήμερα, η εμβληματική τσάντα γνωρίζει μια ακόμη αναβίωση. Διαθέσιμη σε τρία μεγέθη —μίνι, μικρό και μεσαίο — κυκλοφορεί στην αγορά σε διάφορους συνδυασμούς υλικών.

Προς το παρόν, μπορείς να την αγοράσεις σε φυσική ίνα, λουστρίνι και τον καμβά GG Supreme της μάρκας, καθώς και μια πληθώρα χρωμάτων, από κλασικό μαύρο έως παστέλ ροζ έως ηλεκτρικό πορτοκαλί. Έρχεται επίσης με μακρύτερο λουρί ώμου, σε δέρμα ή αλυσίδα, που μπορεί να αφαιρεθεί, ανάλογα με το πώς θέλεις να τη φοράς καθημερινά. Η τιμή για μία Jackie 1961 κυμαίνεται από 2.400 έως 31.000 δολάρια.

Τον Ιανουάριο, η Gucci κυκλοφόρησε τη νέα της καμπάνια, αναδεικνύοντας νέες version της εμβληματικής Jackie. H Dakota Johnson είναι η πρωταγωνίστρια της φωτογράφισης της πολυπόθητης Gucci και μάλιστα μπορείς να δεις τη τσάντα σε διαφορετικές εκδοχές της σε όλο το Λος Άντζελες (όταν η ηθοποιός πηγαίνει για γιόγκα ή όταν βγαίνει έξω για μεσημεριανό γεύμα η όταν πηγαίνει προς το κλαμπ).

Νικολέτα Μακρή

Τελευταία τροποποίηση στις 29.01.2023 - 18:49