Το layering του φθινοπώρου είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις — Δες πώς το κάνουν οι ειδικοί

18.10.2022
Το layering του φθινοπώρου είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις — Δες πώς το κάνουν οι ειδικοί
Πώς να αντιμετωπίσεις το κρύο με στυλ και ευκολία

Οι μέρες των αμάνικων και των γλυκών καλοκαιρινών φορεμάτων τελείωσαν για το έτος. Ο ολοένα και πιο ψυχρός καιρός απαιτεί μια προσαρμογή της γκαρνταρόμπας, που περιλαμβάνει πιο ζεστά κομμάτια. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να μάθεις πώς να κάνεις layering των πιο χοντρών ρούχων, όπως jackets και παλτό: Μεγιστοποιεί τη ζεστασιά ενώ δείχνει προσωπικότητα.

Το να φοράς το παλτό σου με ένα βαρύ πουλόβερ ή σακάκι (ή ακόμα και ένα άλλο παλτό!) δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικό - ακόμα κι αν δεν είναι εύκολο στην αρχή. «Η τέχνη του layering δεν μου ήρθε φυσικά», λέει ο Joe Van O, στυλίστας και δημιουργικός διευθυντής της Elena Velez. «Αλλά από τη στιγμή που μπορείς να ενσωματώσεις τις ανάγκες του κλίματος στο στυλ σου, η όλη διαδικασία αρχίζει να γίνεται πολύ ικανοποιητική και πολυτελής».

Πόσο υποτίθεται πως πρέπει να διαρκούν τα ρούχα μας;

Όλα ξεκινούν με ένα βασικό στρώμα που είναι τόσο λειτουργικό όσο και ευέλικτο. «Προτείνω να επενδύσεις σε ποιοτικά υποστρώματα (μπλουζάκια, φανελάκια και κολάν), ώστε να νιώθεις όμορφα σε κάθε βήμα του ντυσίματος», λέει ο Van O. «Το κόλπο είναι στην πραγματικότητα να χτίσεις μια σειρά από πολλά ελαφριά στρώματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες της ημέρας σου». Ξεκινώντας με μια απλή βάση, μια ποικιλία βασικών εξωτερικών ενδυμάτων θα ταιριάξουν χωρίς να αποσπούν την προσοχή ή να προσθέτουν πολύ όγκο.

Όταν φτιάχνεις ένα πολυδιάστατο ντύσιμο, ο Van O συμβουλεύει να σκεφτείς να παίξεις με το χρώμα και την υφή. «Πρέπει να βρεις το κοινό νήμα της εμφάνισης και να το διατηρήσεις μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια», εξηγεί. Από καμπαρντίνες μέχρι γιλέκα, δερμάτινα τζάκετ μέχρι casual puffers, υπάρχουν τόσα πολλά να φορέσεις όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός - ειδικά όταν συνδυάζεται με τα σωστά αξεσουάρ. Παρακάτω θα βρεις μερικές προτάσεις για συνδυασμούς που αξίζει να δοκιμάσεις αυτή τη σεζόν — και συμβουλές για το πώς να τις πετύχετε με απόλυτη άνεση και στυλ.

5 τάσεις του χειμώνα και πώς να τις φορέσεις στα καθημερινά σου σύνολα

Φούτερ + Δερμάτινο μπουφάν

Είναι ο απόλυτος cool συνδυασμός: ένα άνετο, μεγάλου μεγέθους φούτερ με ένα έντονο δερμάτινο τζάκετ από πάνω, η τέλεια ισορροπία μεταξύ της ευκολίας και του layering. Ο Van O συμφωνεί: «Το layering έχει να κάνει με τη στρατηγική. Ο συνδυασμός φλις και δέρματος όχι μόνο θα σε κρατήσει ζεστή για μια μέρα γεμάτη δουλειές, αλλά είναι εξαιρετικά ευέλικτος, για να σε συνοδεύσει από τη μέρα μέχρι τη νύχτα. Δοκίμασε να ολοκληρώσεις το look με ασορτί παντελόνι: Φόρμα για πιο casual εμφάνιση ή μαύρο δερμάτινο παντελόνι για μια εκλεπτυσμένη προσέγγιση στην άνεση.

Ολόσωμη φόρμα + Puffer

Ο ψυχρός καθαρός αέρας του φθινοπώρου σηματοδοτεί την επιστροφή ίσως του πιο διαχρονικού εξωτερικού ενδύματος: του puffer. Αναβάθμισε αυτό το κομμάτι σε στυλ streetwear, φορώντας το πάνω από μια ολόσωμη φόρμα για ένα κομψό αλλά χαλαρό στυλ.

Φούτερ με φερμουάρ, Blazer, + Cropped Jacket

Δοκίμασε να φορέσεις ένα φούτερ με φερμουάρ, σακάκι και, ως τελευταία πινελιά, ένα cropped jacket. Αυτή η εμφάνιση μπορεί να επιτευχθεί με μια ποικιλία υφών και χρωματισμών, καθιστώντας την έναν αξιόπιστο συνδυασμό που αντέχει σε κάθε κύκλο τάσεων.

Πλεκτό + Πανωφόρι

Τα εξωτερικά ρούχα δεν χρειάζεται να είναι πάντα casual. Αναβάθμισε το στυλ σου για κρύο καιρό με ένα κλασικό μακρύ παλτό και εκλεπτυσμένο πλεκτό με γιακά. Το preppy συνδυάζεται με το πρακτικό με αυτόν τον αλάνθαστο συνδυασμό, ειδικά όταν το ολοκληρώνεις με μίνι φούστα, καλσόν και μπότες μέχρι το γόνατο. Προτίμησε ένα ζεστό χρώμα (αλλά μην φοβάσαι να προσθέσεις μερικά μοτίβα). Ολοκλήρωσε με μια κλασική τσάντα ώμου και cat-eye γυαλιά ηλίου. Όπως λέει ο Van O, «Το παλτό, τα παπούτσια και η τσάντα θα πρέπει πάντα να είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην προσωπική σου γκαρνταρόμπα και θα είναι το κλειδί για την επίτευξη μιας ισχυρής αίσθησης προσωπικού στυλ σε καθημερινή βάση».

Jacket + Πουλόβερ

Ένα ογκώδες πουλόβερ συνδυάζεται υπέροχα με ένα μεγάλο jacket με φερμουάρ, ιδανικό για τις πιο κρύες μέρες. Η απλότητα αυτού του ντυσίματος αφήνει επίσης περιθώρια για την επανερμηνεία του μέσα από μια ποικιλία επιλογών αξεσουάρ. «Πιστεύω στο να ντύνεσαι όπως νιώθεις», λέει ο Ty Hunter, στυλίστας της Beyonce και των Destiny’s Child. «Αν νιώθεις καλά με αυτό, δεν μπορείς να κάνεις λάθος».

Τελευταία τροποποίηση στις 15.10.2023 - 23:05