Πώς να κατακτήσεις σωστά το μινιμαλιστικό στυλ στο ντύσιμό σου

13.10.2022
Πώς να κατακτήσεις σωστά το μινιμαλιστικό στυλ στο ντύσιμό σου
Τα βασικά του να φοράς τα βασικά.

Μπορεί να σου ακούγεται οικείο: Μια από τις αγαπημένες σου influencers δημοσιεύει ένα απλό αλλά εντυπωσιακά κομψό look στο Instagram, φορώντας ένα αβίαστο high-low outfit από κομμάτια παρόμοια με αυτά της δικής σου γκαρνταρόμπας (δηλαδή τζιν με vintage εμφάνιση, flat παπούτσια και ένα t-shirt). Αλλά όταν προσπαθείς να κάνεις τον ίδιο συνδυασμό, το αποτέλεσμα σου φαίνεται αδιάφορο. Πράγματι, η μινιμαλιστική τάση της μόδας φαίνεται αρκετά εύκολο να αναπαραχθεί, αλλά η σωστή της εκτέλεση απαιτεί ένα εξειδικευμένο επίπεδο φινέτσας.

Πόσο υποτίθεται πως πρέπει να διαρκούν τα ρούχα μας;

Ωστόσο, το αβίαστα εντυπωσιακό μινιμαλιστικό στυλ δεν είναι αδύνατο να επιτευχθεί με λίγη έως καθόλου εμπειρία. Κατά γενικό κανόνα, έχει να κάνει με «κλασικά προϊόντα σε συνδυασμό με λιγότερο αναμενόμενα κομμάτια» και «αντίθεση μέσα στην εμφάνιση — ένας συνδυασμός θηλυκού και αρσενικού, εφαρμοστού και χαλαρού, σπορ και πιο επίσημου», λέει ο Fran Miller, ιδρυτής της μάρκας περιποίησης δέρματος F. MILLER.
Όλοι οι μινιμαλιστικοί σχεδιαστές και στυλίστες τονίζουν την ίδια γενική συμβουλή: επικεντρώσου στην ποιότητα και αγόρασε κομμάτια που θα φορέσεις για αρκετές σεζόν. Παρακάτω θα βρεις τις καλύτερες και πιο δοκιμασμένες και συμβουλές των ειδικών για το πώς να κατακτήσεις το μινιμαλιστικό στυλ:

Πήγαινε από ψηλά-χαμηλά με τον σωστό τρόπο
Όταν πρόκειται να προμηθευτείς πιο προσιτά κομμάτια για να συμπληρώσεις το σημείο εστίασης, η ουσία βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Διατήρησε τα χρώματα ουδέτερα: λευκό, μαύρο, γκρι, μπεζ — ή ακόμα και λαδί, σύμφωνα με τη στυλίστρια μόδας Emily DeSimone. «Ένα καλό ουδέτερο χρώμα μπορεί να κάνει κάθε look να φαίνεται ανaβαθμισμένο», δηλώνει.

«Κράτα τα κομμάτια σου στο χαμηλότερο όριο του προϋπολογισμού σου και στη συνέχεια βρες ένα ή δύο καλά (δηλαδή πιο ακριβά) αξεσουάρ», προσθέτει, όπως μια τσάντα, γυαλιά ηλίου ή ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. «Επίσης, στρώσε τα πιο σκούρα κομμάτια σου κάτω από τα ανοιχτόχρωμα: μαύρο φανελάκι και σορτς ποδηλάτου με ένα λευκό πουκάμισο».

5 τάσεις του χειμώνα και πώς να τις φορέσεις στα καθημερινά σου σύνολα

Παίξε με το σχήμα και την υφή
Αντί να επιλέγεις έντονα χρώματα και μοτίβα, προτίμησε ένα κομμάτι με ασυνήθιστο, ελαφρώς αντιφατικό σχήμα. Αυτό μπορεί να σημαίνει μια πιο χαλαρή εφαρμογή σε ένα κατά τα άλλα συνηθισμένο παντελόνι και μια ενδιαφέρουσα ζώνη χωρίς ραφές πίσω από τη μέση που λειαίνει το σώμα. Η Kassia Davis, ιδρύτρια της KADA, λέει ότι μια άλλη σημαντική πτυχή του μινιμαλιστικού στυλ είναι τα «όχι και τόσο βασικά», τα οποία είναι βασικά κομμάτια που φαίνονται αναβαθμισμένα λόγω των λιγότερο αναμενόμενων σχεδιαστικών λεπτομερειών. Με άλλα λόγια, μην γεμίζεις την ντουλάπα σου με το ίδιο απλό μπλουζάκι σε 10 διαφορετικά χρώματα. Προτίμησε αντ 'αυτού άρτια προσαρμοσμένα, ξεχωριστά βασικά. Ένα oversized τζιν μπουφάν, μαύρο φόρεμα και mules είναι αλάνθαστες επιλογές – και δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ακριβά και επώνυμα, αν το σχήμα και η εφαρμογή τους είναι καλά.

Σιδέρωσε τα ρούχα σου
Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως τα σιδερωμένα ρούχα φαίνονται πάντα πιο ακριβά, ανεξάρτητα από το κόστος. Με μια ευρύτερη έννοια, είναι σημαντικό να φροντίσεις τα ρούχα σου (συμπεριλαμβανομένων των λιγότερο ακριβών προϊόντων) για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την γκαρνταρόμπα σου μακροπρόθεσμα.

Μην το περιπλέκεις υπερβολικά
Μόλις καταλάβεις τι φαίνεται όμορφο και κομψό, μπορείς απλά να το επαναλάβεις για να τελειοποιήσεις τη μινιμαλιστική «στολή» σου. Μπορείς να φτιάξεις ένα πλάνο του τι θέλεις να φορέσεις, και αν προετοιμάσεις τα ρούχα σου αποτελεσματικά, θα σου πάρει μόλις δύο λεπτά για να ντυθείς. Είναι επίσης σημαντικό να δώσεις προτεραιότητα στην άνεση, γιατί το να νιώθεις άβολα με τα ρούχα σου θα καταλήξει να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σου και τη διάθεσή σου.