Η μέθοδος των τριών λέξεων που θα σε βοηθήσει να βελτιστοποιήσεις την γκαρνταρόμπα σου

20.10.2022
Η μέθοδος των τριών λέξεων που θα σε βοηθήσει να βελτιστοποιήσεις την γκαρνταρόμπα σου
Τα τρία βήματα που θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις τις σπατάλες και να έχεις ρούχα που πραγματικά αγαπάς και σε εκπροσωπούν

Όλες μας το έχουμε κάνει: Αγοράσαμε κάτι που αργότερα μετανιώσαμε, και αργότερα το στριμώξαμε στο πίσω μέρος της γκαρνταρόμπας μας, με τις ετικέτες ακόμα πάνω. Συχνά, είναι κάτι που δεν είναι απολύτως σύμφωνο με το προσωπικό μας στυλ και δεν ταιριάζει με αυτά που ήδη έχουμε. Πώς όμως αποφεύγουμε να κάνουμε τέτοια λάθη στην πορεία;

Τα outfits των celebrities που μπορείς να αντιγράψεις για να αναβαθμίσεις το φθινοπωρινό σου στυλ

Η στυλίστρια Allison Bornstein έχει μερικές ιδέες. Αφού ξεκίνησε μια διαδικτυακή υπηρεσία συμβουλευτικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέπτυξε τη μέθοδο τριών λέξεων – μια προσέγγιση που μπορεί να μας βοηθήσει όλες να βελτιώσουμε τις γκαρνταρόμπες μας. «Μέσα από τη δουλειά μου, συνειδητοποίησα ότι πολλοί άνθρωποι δεν είχαν απαραίτητα τη γλώσσα για να καθορίσουν το στυλ τους», λέει η ίδια. «Ως αποτέλεσμα, αγόραζαν πάρα πολλά πράγματα και δοκίμαζαν ένα σωρό διαφορετικές τάσεις, χωρίς πραγματικά να αφιερώσουν χρόνο για να αναρωτηθούν: «Ποια είμαι; Τι μου αρέσει; Γιατί μου αρέσει; Και πώς μπορώ να καλλιεργήσω ένα στυλ που να είναι δικό μου;»

Οι «τρομακτικές» βλεφαρίδες της Prada και οι λαμπερές δημιουργίες Gucci και Versace στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Η μέθοδος κάνει ακριβώς αυτό που λέει, βοηθώντας σε με τρεις λέξεις να συμπυκνώσεις το προσωπικό σου στυλ. Η πρώτη λέξη έχει ένα πρακτικό στοιχείο. «Αυτή είναι μια λέξη που βρίσκουμε κοιτάζοντας τι υπάρχει στην ντουλάπα», λέει η Bornstein. «Βγάλε από την ντουλάπα σου τα πράγματα που φοράς συνέχεια – όχι απαραίτητα αυτά που αγαπάς, αλλά αυτά που φοράς πιο συχνά. Ποιες λέξεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να τα περιγράψεις; Είναι μια συντομογραφία για να καθορίσεις τη βασική γραμμή του στυλ σου». Μπορεί η λέξη-κλειδί για εσένα να είναι η «ευκολία», λόγω των φορεμάτων που φοράς για τη δουλειά μέχρι τις αθλητικές φόρμες που προτιμάς όταν είσαι σπίτι – ή το «κλασικό» λόγω των blazer και των τζιν σου.

Η επόμενη λέξη είναι «φιλοδοξία». «Συνήθως λέω στους πελάτες να βρουν αυτή τη λέξη κοιτάζοντας το Pinterest τους ή τις αποθηκευμένες αναρτήσεις στο Instagram. Ή ακόμα και να σκέφτεσαι απλώς μια celebrity της οποίας το στυλ πραγματικά αγαπάς, και μετά αναρωτιέσαι ποιες λέξεις θα χρησιμοποιούσες για να περιγράψεις αυτό το στυλ».

Η τελευταία λέξη στη μέθοδο της Bornstein είναι περισσότερο μια συναισθηματική λέξη. «Μου αρέσει να δηλώνω ένα συναίσθημα», εξηγεί η στυλίστρια. «Μερικοί άνθρωποι λένε ‘σέξι’ ή ‘άνετο’. Η δική μου λέξη είναι ‘κομψό’ γιατί συνήθως φτάνω σχεδόν μέχρι εκεί και θέλω απλώς να είμαι λίγο πιο εκλεπτυσμένη ή κομψή.»

Η μέθοδος των τριών λέξεων μπορεί να σε βοηθήσει να υιοθετήσεις μια πιο βιώσιμη προσέγγιση στη γκαρνταρόμπα σου, αποφεύγοντας τη σπατάλη στη διαδικασία. «Κυρίως σημαίνει να είσαι στρατηγική και έξυπνη με αυτό που αγοράζεις και να αγοράζεις μόνο πράγματα που αγαπάς», καταλήγει η Bornstein.