Πώς να προστατέψεις τα κοσμήματα σου από τη φθορά

30.08.2020
Πώς να προστατέψεις τα κοσμήματα σου από τη φθορά
Οι συμβουλές για το πώς να προστατέψεις τα κοσμήματά σου

Είτε λατρεύεις τα κοσμήματα και διαθέτεις μια μεγάλη συλλογή, είτε φοράς μόνο συγκεκριμένα κομμάτια εδώ και χρόνια, τα οποία λατρεύεις και δε μπορείς να αποχωριστείς, αξίζει να τα προσέχεις και να φροντίζεις πως διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Δες και αυτό: Πώς να αποφασίσεις τι κολιέ πρέπει να φορέσεις

Δες παρακάτω τα tips για τη σωστή φροντίδα των κοσμημάτων:

Αποθήκευσε τα σωστά
Φύλαξε κάθε κόσμημα ξεχωριστά το ένα από το άλλο, μέσα σε κουτάκια ή σε ειδικά πουγκιά. Με αυτόν τον τρόπο, δεν μπερδεύονται μεταξύ τους και δεν γρατζουνίζονται. Μην τα αφήνεις σε σημεία όπου τα χτυπάει ο ήλιος.

Πρόσεξε το νερό
Απόφυγε τα φοράς τα κοσμήματά σου όταν μπαίνεις στο νερό, ιδίως όταν πρόκειται να μπεις σε θάλασσα ή σε πισίνα, γιατί το αλάτι και το χλώριο θα δημιουργήσουν θαμπάδες. Πρόσεξε επίσης την επαφή με το άρωμά σου ή τις κρέμες που χρησιμοποιείς.

Αυτό το είδες; Πώς να πλύνεις σωστά το μαγιό σου για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση

Τι να κάνεις για τη χαμένη λάμψη
Εάν ένα κόσμημα σου έχει χάσει τη λάμψη του, μπορείς να την επαναφέρεις καθαρίζοντάς το με λίγη σαπουνάδα, τρίβοντάς το με μια παλιά οδοντόβουρτσα, πλένοντας το με νερό και σκουπίζοντας το με μαλακό πανί.

Ο καλός καθαρισμός
Κάθε 6 μήνες, βάλε τα κοσμήματα που φοράς συχνά μέσα σε ένα δοχείο με χλιαρό νερό και κρεμοσάπουνο και άφησέ τα μέσα όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, με ένα κομμάτι μαλακό ύφασμα απομάκρυνε τις βρομιές και ξέβγαλε το καλά με χλιαρό νερό. Για να τα στεγνώσεις, ρίξε τους αέρα με το σεσουάρ των μαλλιών σου, αφού το ρυθμίσεις στη χαμηλότερη θερμοκρασία.