Πώς να βρεις το προσωπικό σου στυλ

23.06.2020
Πώς να βρεις το προσωπικό σου στυλ
Τα βήματα για να "χτίσεις" τη στυλιστική σου προσωπικότητα

Ποιο είναι το κοινό της Kate Middleton, της Sarh Jessica Parker, της Cate Blanchett και της Victoria Beckham; Όλες τους έχουν ένα χαρακτηριστικό προσωπικό στυλ που τις ξεχωρίζει και τις κάνει μοναδικές.

Δες και αυτό: Οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί εάν θέλεις να ντύνεσαι καλύτερα

Η διαδικασία εύρεσης του προσωπικού στυλ δεν είναι πάντα εύκολη: Πολλές φορές χρειάζεται αναζήτηση, έμπνευση, ξεκαθάρισμα και πολλές φορές, ακόμα και λάθη. Δες παρακάτω τα βήματα για να βρεις το δικό σου προσωπικό στυλ:

Εμπνεύσου και δημιούργησε

Ξέρεις τι είναι το moodboard; Ουσιαστικά, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να συλλέξεις φωτογραφίες με σύνολα και ρούχα που σου αρέσουν και σε αντιπροσωπεύουν και να φτιάξεις ένα κολάζ - σε ό,τι μορφή σε βολεύει- με ιδέες για να αρχίσεις να "χτίζεις" το στυλ σου.

Ξέρεις το σωματότυπο σου;

Ξεκινώντας το ταξίδι σου στον κόσμο της μόδας και του στυλ, είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις το σωματότυπο σου, καθώς δεν αναδεικνύουν όλα τα ρούχα όλα τα είδη σωμάτων. Συμβουλεύσου έναν οδηγό για να βρεις αν ανήκεις στην κατηγορία μήλου, αχλαδιού, κλεψύδρας ή αν είσαι αθλητικός τύπος. Μπορείς επίσης να βρεις celebrities που έχουν το ίδιο σωματότυπο με εσένα και το στυλ των οποίων σου αρέσει για να εμπνευστείς.

Αυτό το είδες; Το φετινό καλοκαιρινό trend που ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους

Ποια χρώματα σε αντιπροσωπεύουν;

Είσαι minimal, αυστηρή και λάτρης της μονοχρωμίας ή νιώθεις πιο άνετα με έντονα χρώματα και μοτίβα; Η απάντηση σου θα παίξει ρόλο στο να αναζητήσεις τα ρούχα και τα σύνολα με τα οποία πραγματικά θα αισθάνεσαι άνετα. Αξίζει, πάντως, να πούμε ότι τίποτα δε χρειάζεται να είναι δεσμευτικό και είναι πολύ πιθανό να σε αντιπροσωπεύουν πολλές διαφορετικές επιλογές.

Αγόρασε σωστά και έξυπνα

Ωραία τα trends, αλλά είναι κρίμα να αγοράσεις κάτι απλά και μόνο επειδή υπάρχει στις βιτρίνες όλων των καταστημάτων και αποτελεί το hot item της σεζόν, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να μην σου αρέσει πραγματικά. Το πιο σημαντικό είναι να αγοράσεις κομμάτια που ξέρεις ότι θα φοράς διαχρονικά.

Πάρε ιδέες από τις γυναίκες που θαυμάζεις

Θα υπάρχει σίγουρα τουλάχιστον μια διάσημη γυναίκα της οποίας το στυλ θαυμάζεις και αισθάνεσαι πως βρίσκεται πιο κοντά σε εσένα αισθητικά. Παρατήρησε φωτογραφίες από εμφανίσεις της και βρες τρόπους να αντιγράψεις έξυπνα τα looks της.