Τα παπούτσια των Kardashian θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σου

14.08.2018
Τα παπούτσια των Kardashian θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σου
Σάλος έχει προκληθεί από δημοσίευμα που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ένα trend που έχει ξεκινήσει από τη διάσημη ριαλιτο-οικογένεια και ενδέχεται να μην έχει καλό... τέλος!

Θορυβημένη από όσα βλέπει, η γιατρός Dr. Suzanne Levine μίλησε στη Σελίδα Έξι (Page Six) της New York Post σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει η επιλογή των διάφανων, πλαστικών παπουτσιών που λανσάρει η οικογένεια Kardashian/Jenner και φέρουν την υπογραφή της φίρμας Yeezy, που υπογράφει, φυσικά ο σύζυγος της Kim, Kanye West.

Στη φωτογραφία κάτω η Kim τα καμαρώνει ιδιαιτέρως στο Instagram της, αλλά γενικότερα δεν τα αποχωρίζεται. Ακόμη και στη φωτογραφία που προωθεί την 15η σεζόν του οικογενειακού ριάλιτι "Keeping Up With The Kardashians" [φωτό επάνω] αυτά έχει επιλέξει να φορέσει.

Τι συμβαίνει όμως με αυτά τα -φαινομενικά, άβολα -να τα λέμε κι αυτά- παπούτσια;

Yeezy Heels #Cinderella

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian West (@kimkardashian) στις

"Θέτεις τα πέλματά σου σε σοβαρό κίνδυνο όταν, ουσιαστικά, τα καλύπτεις εξ ολοκλήρου με πλαστικό το οποίο δεν 'αναπνέει'. Χωρίς τον απαραίτητο εξαερισμό, το υγρό περιβάλλον που δημιουργείται μπορεί να επιδεινώσει προϋπάρχουσες μυκητιακές παθήσεις ή βακτηριακές λοιμώξεις, για να μην μιλήσουμε για την αύξηση του κινδύνου για φουσκάλες", υπογραμμίζει η Νεοϋορκέζα γιατρός εστιάζοντας και σε μια ακόμή "βρωμερή" κατάσταση που ελοχεύει επιλέγοντας παπούτσια από PVC.

"Τα υλικά που δεν 'αναπνέουν' οδηγούν σε παραγωγή περισσότερου ιδρώτα και περισσότερης... μυρωδιάς. Μυρίζουν τα πόδια περισσότερο, με άλλα λόγια", συμπληρώνει η Levine αναγνωρίζοντας βέβαια ότι "τα πλαστικά παπούτσια είναι παντού φέτος".

Η αλήθεια είναι ότι πολλές ακόμη -και πολύ δημοφιλείς- φίρμες έχουν επιλέξει να επενδύσουν σε αυτό το trend, όμως αυτό δεν το κάνει λιγότερο "πρόβλημα", από όσο είναι.

"Σίγουρα δεν θα τα πρότεινα για καθημερινή χρήση. Αναγνωρίζω, βέβαια το πόσο δελεαστικό είναι το trend για κάποιον που αγαπά πολύ τα παπούτσια, όμως θα έπρεπε να τα φορά όσο λιγότερο μπορεί αν θέλει να προφυλάξει την υγεία του", συνεχίζει ο γιατρός ολοκληρώνοντας με μια πρόταση.

"Αν 'πρέπει' να τα φορέσεις, ψέκασε τα πόδια σου με ένα αντιϊδρωτικό σπρέϊ μήπως και γλιτώσεις ιδρώτα, μυρωδιά και... γλίστρημα".