Louis Vuitton: Η τσάντα Artycapucines είναι ένα σύγχρονο έργο τέχνης

Louis Vuitton: Η τσάντα Artycapucines είναι ένα σύγχρονο έργο τέχνης
Η τελευταία συλλογή Artycapucines της Louis Vuitton είναι εδώ και αυτή τη φορά ο οίκος μόδας μας συστήνει πέντε σύγχρονους καλλιτέχνες που κάνουν το δικό τους βήμα στη διαχρονική και κλασική τσάντα Capucines, ένα project που η Vuitton τρέχει από το 2019.

Για την έκδοση του 2023, ο οίκος συνεργάστηκε με τους Billie Zangewa, Ewa Juszkiewicz, Liza Lou, Tursic & Mille και Ziping Wang, οι οποίοι έφεραν το μοναδικό τους όραμα στην τσάντα. Ως συνήθως, η κάθε μια τσάντα έχει δημιουργηθεί σε limited run των 200 κομματιών, οπότε αν θέλεις να αποκτήσεις μία από αυτές, πρέπει να το κάνεις γρήγορα.

{https://www.instagram.com/p/CyvzHhCtPPb/}

Αυτή η συλλογή εισάγει διάφορες τολμηρές ιδέες στην τσάντα, από την υφή με χάντρες μέχρι εντυπωσιακά prints και πολύχρωμες λεπτομέρειες από σμάλτο.

{https://www.instagram.com/p/CywXWCftMFn/}

Αυτή είναι η πέμπτη επανάληψη στη συλλογή Artycapucines του οίκου που δίνει στους καλλιτέχνες την πλατφόρμα να εκφράσουν το μοναδικό τους όραμα στο διαχρονικό κλασικό σχέδιο του πολυτελούς οίκου: την τσάντα Capucines. Από πού όμως πήρε το όνομά της; Από την παριζιάνικη οδό Rue Neuve-des-Capucines, στην οποία ο Louis Vuitton άνοιξε το πρώτο του κατάστημα το 1854.

{https://www.instagram.com/p/CywQ1lptilT/}

Gucci Horsebit 1955: Η τσάντα-θρύλος στη σύγχρονη εκδοχή της

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2013 και η τσάντα Capucines λειτούργησε ως ο τέλειος καμβάς τα τελευταία πέντε χρόνια, αυτής της καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο οίκος μόδας προσκαλεί έξι διαφορετικούς σύγχρονους καλλιτέχνες κάθε χρόνο για να εκφράσουν τη μοναδική τους δημιουργικότητα. Στη συνέχεια, κάθε σχέδιο πωλείται σε limited edition για κάθε καλλιτέχνη. Νωρίτερα φέτος, ο οίκος συνεργάστηκε επίσης με τον oίκο Sotheby's για να δημοπρατήσει 22 «εξαιρετικά ανακατασκευασμένες» τσάντες Artycapucines, για να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

{https://www.instagram.com/p/CyvuLGqtzA3/}

Το συνεχές project Artycapucines αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Louis Vuitton στη δική της ιστορία όσον αφορά την ενεργό συμμετοχή της στον κόσμο της τέχνης. Αυτό χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920, όταν ο εγγονός του ιδρυτή της, Gaston-Louis Vuitton, ήταν ένας διάσημος συλλέκτης έργων τέχνης που προσκαλούσε καλλιτέχνες να δουλέψουν στις βιτρίνες των καταστημάτων της.

{https://www.instagram.com/p/CyvjpprtbX-/}

Dior Saddle: Η τσάντα που απογειώθηκε από το Sex and the City είναι από τα πιο hot trends της νέας σεζόν

Ωστόσο, τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η σύνδεση του οίκου Vuitton με τον χώρο της τέχνης ενισχύθηκε με πολυάριθμες συνεργασίες με διακεκριμένους καλλιτέχνες σε special project, όπως με τον Ιάπωνα καλλιτέχνη Takashi Murakami, τον Νεοϋορκέζο σχεδιαστή και καλλιτέχνη Stephen Sprouse, τον Ιάπωνα καλλιτέχνη Yayoi Kusama και τον Αμερικανό καλλιτέχνη Richard Prince.



Τελευταία τροποποίηση στις 07.11.2023 - 11:59