6 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις στο ντύσιμο και στα αξεσουάρ για να αναδεικνύεις καλύτερα τη σιλουέτα σου

04.09.2023
6 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις στο ντύσιμο και στα αξεσουάρ για να αναδεικνύεις καλύτερα τη σιλουέτα σου
«Η μόδα είναι αρχιτεκτονική, είναι θέμα αναλογιών» , είπε η Coco Chanel κάποτε και, κάπως είτσι είναι τα πράγματα, όντως!

Για να δείχνει ισορροπημένο ένα σύνολο που αποτελείται από ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα και να μην διαστρεβλώνει τη σιλουέτα, θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά κάποιους συγκεκριμένους κάνονες. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τι πρέπει να αποφεύγεις στο ντύσιμο και στα αξεσουάρ για να αναδεικνύεις καλύτερα τη σιλουέτα σου.

Κολιέ βαριά και μακριά

Ένα φαρδύ κολιέ μπορεί να κάνει τον λαιμό να φαίνεται πιο κοντός και πιο ογκώδης. Επιπλέον, ένα τέτοιο ογκώδες κόσμημα προσθέτει οπτικά μερικά επιπλέον χρόνια σε αυτή που θα επιλέξει να τα φορέσει. Οι μακριές αλυσίδες που καταλήγουν χαμηλότερα από τη γραμμή του στήθους μπορούν επίσης να παραμορφώσουν τη σιλουέτα και να σε κάνουν να φαίνεσαι πιο κοντή. Τα ογκώδη κολιέ είναι ιδανικά για ψηλές γυναίκες, ενώ τα παχουλά κορίτσια πρέπει να φορούν μικρά μενταγιόν που φτάνουν μέχρι την κλείδα ή λίγο πιο κάτω.

Πώς να κάνεις layering με τα κοσμήματά σου

Bαρείς κρίκοι και chandelier σκουλαρίκια

Τα λαμπερά και ογκώδη σκουλαρίκια φαίνονται υπέροχα, αλλά ταυτόχρονα, μπορούν να τονίσουν υπερβολικά ορισμένα χαρακτηριστικά του σώματος. Τέτοια κοσμήματα κάνουν τον λαιμό να φαίνεται πιο κοντός και το πρόσωπο πιο ογκώδες. Εάν θέλεις ο λαιμός σου να φαίνεται πιο χαριτωμένος, είναι καλύτερο να διακοσμήσεις τα αυτιά σου με μικρά σκουλαρίκια ή κρεμαστά. Θα φαίνονται τέλεια.

Κολλητό φόρεμα από λεπτό ύφασμα

Τα φορέματα αυτού του στυλ τονίζουν όλα τα χαρακτηριστικά του κορμιού σου. Αν ο όγκος των γοφών είναι μεγαλύτερος από αυτόν του στήθους, θα γίνει ακόμα πιο αισθητός. Αν έχεις σωματότυπο «μήλο», τα στενά φορέματα θα δώσουν στη μέση σου επιπλέον όγκο και το λεπτό ύφασμα θα προδώσει όλες τις πτυχές. Είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα πιο φαρδύ φόρεμα. Το σώμα δείχνει πιο χαριτωμένο και αρμονικό σε ένα τέτοιο ντύσιμο, απλά chic.

Πώς να κάνεις το άρωμά σου να κρατήσει όλη μέρα

Συνδυασμοί που κάνουν αντίθεση

Είναι γνωστό από παλιά ότι οι οριζόντιες ρίγες κονταίνουν οπτικά τη σιλουέτα. Τα στρώματα διαφορετικών χρωμάτων δημιουργούν το ίδιο αποτέλεσμα. Εάν ένα ρούχο συνδυάζει πολλά οριζόντια κομμάτια σε αντίθετα χρώματα, το σώμα θα φαίνεται πιο ογκώδες και κοντόχοντρο, κάτι που χαλάει το σχήμα του. Το καλύτερο είναι να επιλέξεις ένα μονόχρωμο ντύσιμο ή ρούχα που δεν κάνουν αντίθεση.

Ρούχα με βολάν (φρου φρου)

Οποιοδήποτε ρούχο με βολάν φαίνεται θηλυκό, αλλά αξίζει να έχεις κατά νου ότι αυτές οι λεπτομέρειες προσθέτουν όγκο στην περιοχή στην οποία είναι τοποθετημένα. Τα βολάν που διακοσμούν τους ώμους, το μπούστο ή τους γοφούς προσθέτουν όγκο στο σώμα και το κάνουν να φαίνεται πιο γεμάτο. Και τα ρούχα με πολλά βολάν φαίνονται βαριά.

Συμβουλές ευτυχίας για γυναίκες 50+ -Και όχι μόνο δηλαδή!

Λάθος μήκος στο στρίφωμα

Ανεξάρτητα από το μήκος της φούστας ή του φορέματος, το στρίφωμα δεν πρέπει να διασχίζει το φαρδύ μέρος των γοφών ή των γαμπών. Σε ρούχα με τέτοια κοψίματα, η φιγούρα του σώματος φαίνεται πιο κοντή και πιο ογκώδης. Για παράδειγμα, ένα μίντι φόρεμα που συνήθως φτάνει μέχρι τη μέση της γάμπας δεν ταιριάζει σε πολλές γυναίκες, ανεξάρτητα από τον σωματότυπο τους. Αλλά ένα μακρύτερο φόρεμα με σκίσιμο στο πλάι ή στο μπροστινό μέρος, φαίνεται καλύτερα και επιμηκύνει οπτικά τα πόδια.

Τελευταία τροποποίηση στις 04.09.2023 - 12:32