Ψωμί πολυτελείας

17.04.2008
Ιδανικό για τις σπιτικές μαρμελάδες μας!

Τι έχουμε:

  • 245 ml νερό
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 350 γραμ. αλεύρι, άσπρο
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μαγιά, ξηρή

Τι κάνουμε:

Ζυγίζουμε προσεκτικά τα υλικά μας.

Βγάζουμε τον κάδο για ψωμί σηκώνοντάς τον από τη λαβή.

Προσαρμόζουμε το εξάρτημα του ζυμώματος και ρίχνουμε το νερό μέσα στη φόρμα του ψωμιού.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε με τη σειρά: το λάδι, το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.Τοποθετούμε τον κάδο για ψωμί στο θάλαμο του φούρνου και πιέζουμε προς τα κάτω για να βεβαιωθούμε ότι έχει ασφαλίσει στη σωστή θέση.

Χαμηλώνουμε το χερούλι και κλείνουμε το καπάκι.

Θέτουμε τον αρτοπαρασκευαστή σε λειτουργία και επιλέγουμε από το μενού, το πρόγραμμα 1.

Ακολουθούμε τις οδηγίες για να επιλέξουμε το μέγεθος της φραντζόλας και το χρώμα της κόρας και πατάμε το κουμπί SΤΑRΤ.

Οταν ολοκληρωθεί ο κύκλος ψησίματος, βγάζουμε τον αρτοπαρασκευαστή από την πρίζα και αφαιρούμε τον κάδο, σηκώνοντός τον από τη λαβή.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε τον κάδο σε μια σχάρα και αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει.

Συμβουλή
Φροντίζουμε να καθαρίζουμε τον κάδο ψωμιού και το εξάρτημα ζυμώματος αμέσως μετά τη χρήση του αρτοπαρασκευαστή.

Το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.