Μυρωδάτη κολοκυθόπιτα με φέτα

16.12.2010

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 1 συσκευασία Παραδοσιακά Χοντρά Φύλλα
  • 2 κιλά κολοκυθάκια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πράσο (το άσπρο μέρος του) κομμένο σε ροδέλες
  • 4 αβγά χτυπημένα
  • ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
  • 1 μάτσο μυρωδικά ανάμεικτα (μαϊντανό και δυόσμο)
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Περνάμε τα κολοκυθάκια από τον τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα πιέζουμε με κάτι βαρύ. Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά τα υγρά τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο σε τηγάνι, στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια με τα χέρια και στη συνέχεια τα σοτάρουμε ελαφρά αλατισμένα μαζί με το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το περιεχόμενο του τηγανιού, τα αβγά, τη φέτα θρυμματισμένη, το κασέρι τριμμένο, τα μυρωδικά πολύ ψιλοκομμένα και το πιπέρι. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε μέσα 2 Παραδοσιακά Χοντρά Φύλλα, τα οποία αλείφουμε ενδιά- μεσα με λίγο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας πινέλο. (Tα κομμάτια φύλλου που περισσεύουν από το ταψί δεν τα κόβουμε). Στρώνουμε τη γέμιση της κολοκυθόπιτας ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα, γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περίσσεψαν και τα λαδώνουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε με τα 2 υπόλοιπα φύλλα ?τα λαδώνουμε ελαφρά ανάμεσα? και τα γυρίζουμε προς τα μέσα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια με μαχαίρι, αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα περίπου.