Γλυκιά κολοκυθόπιτα

07.12.2010

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη (αν θέλετε να γίνει πιο γλυκιά)
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Κανέλα
  • 10 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση
1. Περνάτε την κολοκύθα από τον τρίφτη και την αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά της.

2. Στη συνέχεια ενώ στύβετε την κολοκύθα ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τα αβγά, τα οποία έχετε χτυπήσει προηγουμένως, τη ζάχαρη (προαιρετικά), το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα. Τα ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.

3. Στρώνετε στο ταψί τρία φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα ενδιάμεσα, προσθέτετε το μείγμα και βάζετε στο τέλος 4 φύλλα. Τα χαράζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 περίπου λεπτά.