Τάρτα με κολοκύθα και πράσα

01.12.2010

Υλικά

  • 400 γραμμ. κόκκινη κολοκύθα τριμμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 500 γραμμ. πράσα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. λάδι
  • 2 κουτ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γραμμ. τυρί ρεγκάτο
  • 50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αβγά
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φύλλο κουρού ή σφολιάτα ή ζύμη για αλμυρή τάρτα

Εκτέλεση
1. Τρίβετε την κολοκύθα και την αφήνετε να στραγγίξει.

2. Σοτάρετε στο λάδι τα πράσα και τα κρεμμυδάκια για 10 περίπου λεπτά.

3. Προσθέτετε λίγο αλάτι και την κολοκύθα και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

4. Προσθέτετε τον άνηθο και αφήνετε να κρυώσει.

5. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά. Προσθέτετε πιπέρι και το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.

6. Βάζετε το φύλλο σε ένα ταψί. Πασπαλίζετε τη ζύμη με παρμεζάνα. Μετά βάζετε το μείγμα της κολοκύθας, το οποίο θα πρέπει να μην έχει υγρά. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα αβγών και, τέλος, το τυρί ρεγκάτο.

7. Ψήνετε για περίπου 60 λεπτά στους 180ο C στη χαμηλή σχάρα του φούρνου.