Τσαϊτια

16.11.2010
Yλικά 200 γρ. σπανάκι 200 γρ. μαρούλι 200 γρ. μυγδαλήθρες (καυκαλήθρες) 1 ματσάκι άνηθο 200 γρ. αντίδια κατσαρά 200 γρ. σέσκουλα 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1 κιλό αλεύρι νερό χλιαρό 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας κρασί λευκό λίγο αλάτι EKTEΛEΣH Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, ανακατεύουμε απαλά μαζί με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει αφράτη και λεία. Ανοίγουμε με τον πλάστη πολύ ψιλό φύλλο και το κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια (40x40 εκ.). Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου τα κομμένα λαχανικά, το διπλώνουμε σαν φάκελο και το κλείνουμε καλά. Αλείφουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και τηγανίζουμε κάθε τσαΐτι σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς το πολλές φορές μέχρι να αρχίσει να ξεροψήνεται. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα τσαΐτια. Τα σερβίρουμε σκέτα, με τριμμένη φέτα ή με ανθότυρο ξηρό.