Παραδοσιακα Αμυγδαλωτά

12.11.2010

YλικA

? 1 κιλό αμυγδαλόψιχα

? 3 ασπράδια αβγών

? 1 κρόκο αβγού

? 1 λεμόνι (το ξύσμα του)

? 3 βανίλιες

? 3 κουτ. σούπας βούτυρο

? ½ κιλό ζάχαρη άχνη

? αλεύρι για το ταψί

? λίγο ανθόνερο ή ούζο για το ράντισμα

? ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλευρώνουμε καλά ένα ταψί. Ρίχνουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από τα ασπράδια. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στη λεκάνη. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά δίνοντας τους σχήμα «κουραμπιέ» ή μικρού αχλαδιού. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζουμε τα αμυγδαλωτά από τον φούρνο και τα απλώνουμε στο τραπέζι. Ραντίζουμε όπως είναι, ζεστά, με ανθόνερο ή με ούζο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.