Κοτόπουλο με λάιμ και μέλι

18.11.2010

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 στήθη από κοτόπουλο σε μπουκιές
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 2 λάιμ (τον χυμό τους και το ξύσμα από το ένα)
  • 1 σφηνάκι τεκίλα ή βότκα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας soy sauce
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • μερικά κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελάχιστο αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Σοτάρουμε σε χαμηλή κατσαρόλα το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Aλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με τη βότκα ή την τεκίλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό λάιμ, τη soy sauce και το μέλι, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε στο τέλος με τον μαϊντανό και το ξύσμα λάιμ. Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με έτοιμες τορτίγιες ή κυπριακή πίτα.

Tip: Ωραίο συνοδευτικό είναι, επίσης, μια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και ένα ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια με αλατάκι και λεμόνι.