Σάντουιτς με μανιτάρι portobello και πουρέ

11.11.2010

ΑΠΟ ΡΕΒΙΘΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ

2 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά

2 ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά

y ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 άτομο

I ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

2 φέτες ψωμί λευκό

1 πιπεριά Φλωρίνης

2 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα

1 μανιτάρι Portobello μεγάλο

½ κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΡΕΒΙΘΙΟΥ

1 κονσέρβα ρεβίθια

1 κουτ. σούπας μαϊντανό

½ κουτ. σούπας δυόσμο

½ λεμόνι (τον χυμό του)

1/4 κουτ. γλυκού κύμινο

2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας σουσάμι

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ψήνουμε την πιπεριά Φλωρίνης στον φούρνο στην ένδειξη «γκριλ» μέχρι να μαυρίσει σχεδόν η φλούδα της ή για 25 λεπτά περίπου, από όλες τις πλευρές της. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την κλείνουμε καλά σε σακούλα τροφίμων. Αφήνουμε να μείνει μέσα για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια την ξεφλουδίζουμε. Την ανοίγουμε στη μέση με κοφτερό μαχαίρι, της αφαιρούμε προσεχτικά όλα τα σπόρια και την κόβουμε σε όσο μεγαλύτερα κομμάτια μπορούμε. Ετοιμάζουμε τον πουρέ ρεβιθιού: Βάζουμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το κύμινο, το σουσάμι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προθερμαίνουμε ξανά τον φούρνο στην ένδειξη «γκριλ». Αλείφουμε το μανιτάρι με μία κουταλιά ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το κόβουμε σε μεγάλες φέτες. Απλώνουμε με μαχαίρι τον πουρέ του ρεβιθιού και στις δύο φέτες ψωμιού. Βάζουμε στη μία φέτα το μανιτάρι και τοποθετούμε πάνω του τα κομμάτια της πιπεριάς. Πάνω στην πιπεριά βάζουμε την ξινομυζήθρα και κλείνουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμί.