Σπληνάντερο

07.12.2010

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 1/2 ώρα
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας:
μέτρια

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια και το παχύ έντερο του αρνιού
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αρκετή ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλένουμε σχολαστικά το έντερο κάτω από τρεχούμενο νερό. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες ξίδι στο νερό του τελευταίου πλυσίματος και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει. Aφαιρούμε τον οισοφάγο, πλένουμε τη συκωταριά, τη στραγγίζουμε καλά και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Aλατοπιπερώνουμε καλά, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και βάζουμε τα κομμένα εντόσθια σε ένα μπολ. Δένουμε το έντερο με βαμβακερό σπάγκο από τη μία άκρη του και το γεμίζουμε από την άλλη χρησιμοποιώντας ένα χωνί με μεγάλο στόμιο. Oταν το γεμίσουμε με όλα τα υλικά, δένουμε και την άλλη άκρη του. Aλείφουμε το σπληνάντερο με το ελαιόλαδο, το τοποθετούμε σε ταψάκι, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε για μιάμιση ώρα.