Γλυκό κουταλιού

01.11.2010

Υλικά

  • 6 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 1/2 κιλά φιρίκια (προηγουμένως τα έχετε ξεφλουδίσει, έχετε αφαιρέσει τους πυρήνες και τα έχετε κόψει στη μέση)
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 5-6 γαρίφαλα
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι ή μανταρίνι κομμένη σε λουρίδες 1,5 εκ.

Εκτέλεση

1. Τοποθετείτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια προς σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.

2. Προσθέτετε τα μήλα, τα καρυκεύματα και τις φλούδες του πορτοκαλιού ή του μανταρινιού.

3. Βράζετε το σιρόπι για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά.

4. Τοποθετείτε τα μήλα και το σιρόπι σε 4 καθαρά βάζα. Τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως μέσα στα βάζα και τα κλείνετε σφιχτά.