Χοιρινό φιλέτο με μήλο

26.10.2010

Υλικά

  • 450 γραμμ. φιλέτο χοιρινό
  • 40 γραμμ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 2 κουτ. σούπας μπράντι
  • 240 ml ζωμός κρέατος (ή νερό αν δεν θέλετε να γίνει πιο βαρύ)
  • 60 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Λιώνετε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το φιλέτο μέχρι να ροδίσει.

2. Στη συνέχεια λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτετε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

3. Προσθέτετε το μήλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζετε το κρέας με το μπράντι μέσα στα μήλα και τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε το φαγητό για 30-40 λεπτά.

4. Βγάζετε το κρέας, το διατηρείτε ζεστό και προσθέτετε στα μήλα την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ελαφρά.

5. Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα και τα κομμάτια μήλου.