Παλαμίδα πλακί

27.06.2011

Υλικά

  • 1 1/2 παλαμίδα σε φέτες
  • 1 κιλό ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο σε φέτες
  • 3/4 φλιτζ. λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένετε τις φέτες του ψαριού και τις βάζετε για λίγα λεπτά σε ξίδι (να φύγει η έντονη μυρωδιά) και μετά τις ξεπλένετε.

2. Βάζετε σε ένα ταψί τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το μαϊντανό, το σκόρδο, το λάδι και βυθίζετε τις φέτες του ψαριού μέσα στα υλικά.

3. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στους 180° C μέχρι να απορροφήσει τα ζουμιά και να μείνει με το λάδι και τη σάλτσα ντομάτας.