Χταπόδι γιουβέτσι από τη Λευκάδα

13.05.2010

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Γραβιέρα

Εκτέλεση

1. Πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι, αφαιρείτε τα μάτια και το στόμα του και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

2. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο λάδι και ρίχνετε το χταπόδι να σιγοβράσει μόνο με τα υγρά που θα βγάλει. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να βράσει για άλλα 10 λεπτά.

3. Ρίχνετε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνετε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει, για μισή ώρα περίπου.

4. Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και αφού βράσει, ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι να βράσει για 10 λεπτά.

5. Τέλος, βάζετε σε πήλινο ?κατά προτίμηση? σκεύος το χταπόδι με τη σάλτσα του και το μακαρονάκι και τα βάζετε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρετε με τριμμένη γραβιέρα.