Τάρτα με μύρτιλα

17.12.2008
Ξεχωριστή γεύση!

Τι έχουμε:

  • 1 δόση ζύμης για τάρτες
  • 2 φλιτζ. μύρτιλο γλυκό, χωρίς το σιρόπι.
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ για το άλειμμα της φόρμας

Τι κάνουμε:

Αλείφουμε τη φόρμα με ΒΙΤΑΜ.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το στρώνουμε στη φόρμα φροντίζοντας να καλυφθεί το κάτω μέρος και τα πλαϊνά τοιχώματα.

Στη συνέχεια, τρυπάμε 3-4 φορές το κάτω μέρος της τάρτας με ένα πιρούνι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οc.

Στρώνουμε πάνω στη βάση της τάρτας το γλυκό μύρτιλο, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και στα πλαϊνά τοιχώματά της.

Ψήνουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.

Αφού ψηθεί η τάρτα, τη βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μύρτιλο με γλυκό βύσσινο.

Το κατάλληλο συνοδευτικό χυμός κόκκινου σταφυλιού.