Κατσίκι με λαζανάκι

11.12.2008
Συνδυασμός παραδοσιακών γεύσεων!

Τι έχουμε:

  • 1 -1 1/2 κιλό κατσικίσιο κρέας
  • 500 γραμ. λαζανάκι ΒΛΑΧΑ
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 φλιτζ. ζωμό κρέατος
  • 1/2 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1 ποτηράκι μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας με άφθονο νερό και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ με καυτό νερό για 1 λεπτό, στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε, γυρνώντας το από όλες τις πλευρές, ώστε να ροδοκοκκινίσει ομοιόμορφα.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οc.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Βγάζουμε το κρέας με τα κρεμμυδάκια από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Περιχύνουμε το κρέας με τη λιωμένη μαργαρίνη, το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και τον ζωμό.

Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λαζανάκι Βλάχα, ανακατεύοντας και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά, έως ότου απορροφηθούν τα υγρά. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη.

Φροντίζουμε να ανακατεύουμε το λαζανάκι συχνά, για να μη μας κολλήσει στο ταψί.

Οταν ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να πασπαλίσουμε το λαζανάκι με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.